Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη – Πολύ υψηλός ο κινδυνος πυρκαγιάς και σήμερα (εικόνα)

Μετά από μάχη με τις φλόγες, οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να ελέγχουν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το Σάββατο στην Κρήτη.

Ειδικότερα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε καλλιεργήσιμη έκταση στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, κοντά στον οικισμό του Αρχοντικού.

Στο συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν 9 συνολικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,

ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ένα ελικόπτερο Kamov έκανε ρίψεις από αέρος.

Yπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στις Μέλαμπες Ρεθύμνου, όπου και εκεί οι πυροσβεστες αντιμετώπισαν λόγω των ανέμων μια δύσκολη κατάσταση.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, παραμένουν με δύο οχήματα τόσο στο Αρκαλοχώρι, όσο και στις Μέλαμπες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Oι Περιφέρειες του Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος), της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), της Αττικής και της Πελοποννήσου βρίσκονται αντιμέτωπες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή 12 Αυγούστου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα