Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Κιλκίς και Ηλεία – Δεν κινδυνεύουν πλέον σπίτια

Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου, η πυρκαγιά στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν κινδύνεψε κάποια οικεία του χωριού του Μουζακίου.

Νίκη και στο Κιλκίς

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αργυρούπολης στο Κιλκίς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί και σε χαράδρες, ενώ δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.
Από το

σημείο, ξεκίνησε η αποχώρηση πυροσβεστικών οχημάτων -έχουν ήδη φύγει τέσσερα- ενώ υπενθυμίζεται ότι επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, με 18 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα των έξι ατόμων έκαστο. Η φωτιά έκαιγε πουρνάρια και ξηρά χόρτα.

Σε ύφεση η φωτιά στην Βάρδα Ηλείας

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στη Βάρδα Ηλείας, όπως ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Επίσης, ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος υποστήριξε πως το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και κινδύνευσαν σπίτια, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν αποτελεσματική.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα