Υπηρεσίες συμβούλου στη Novartis φέρεται να παρείχε ο Γιάννης Στουρνάρας (εικόνες)

Έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου φέρεται να παρείχε ο διοικητής της Τράπεζας της ΕλλάδοςΗ σύμβαση παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην ΠροανακριτικήΗ συνεργασία αφορά στην περίοδο που ο κ. Στουρνάρας κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα», απαντά ο Στουρνάρας

Έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου φέρεται να παρείχε ο διοικητής

της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που έφτασαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με την υπόθεση.

Αναλυτικότερα, τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών που φέρεται να είχε υπογράψει ο Γιάννης Στουρνάρας με τη Novartis, προκειμένου να παρέχει έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου στη φαρμακευτική εταιρεία, δημοσίευσε το documentonews.gr.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, η εν λόγω σύμβαση παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να είχε υπογράψει την έμμισθη σύμβαση με τη ελβετική φαρμακοβιομηχανία, την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου, Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία, με τον έμμισθο σύμβουλο να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.

Κατά τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, η σύμβαση είχε διάρκεια έως 31/12/2011.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προστατευόμενη μάρτυρα, Αικατερίνη Κελέση, ο κ. Στουρνάρας: «Δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, προτού συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα»

Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα, o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε:

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».

Ολόκληρη η σύμβαση που δημοσίευσε το documentonews.gr:


Πηγή: documentonews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα