Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και αληθινός φίλος

Ως «στρατηγικό εταίρο και αληθινό φίλο» χαρακτήρισε την Τρίτη (16/06) την Ελλάδα ο υπουργός Αμύνης του Ισραήλ Βενιαμίν Γκαντζ, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, αμέσως μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συναντήσεως που είχε με τον έλληνα ομόλογό του Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος – ως γνωστόν συμμετέχει στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κυβερνητική αντιπροσωπεία, που πραγματοποιεί διήμερης διάρκειας επίσημη επίσκεψη στη φίλη και σύμμαχο χώρα της Μέσης Ανατολής.

«Το Ισραήλ βλέπει την Ελλάδα

ως στρατηγικό εταίρο και αληθινό φίλο, και σκοπεύω να συνεχίσω να ενισχύω αυτήν τη σημαντική σχέση σε συνεχή συνεργασία με τον Υπουργό» έγραψε στο μήνυμά του ο ισραηλινός ΥΠΑΜ στα κοινωνικά δίκτυα.

Σήμερα στην Ιερουσαλήμ συναντήθηκα με τον Ισραηλινό ομόλογό μου @gantzbe και επιβεβαιώσαμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, με έμφαση στις κοινές αεροπορικές και ναυτικές δραστηριότητες. pic.twitter.com/4IGlxTZzRW

— N Panagiotopoulos (@npanagioto) June 16, 2020


Ο έλληνας ΥΕΘΑ συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο οποίος φέρει επίσης και το αξίωμα του Αναπληρωτή πρωθυπουργού, την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της αμύνης και της ασφαλείας, με έμφαση στις κοινές αεροπορικές και ναυτικές δραστηριότητες μεταξύ των αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και την προώθηση κοινών συνεργειών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πρόκειται να συμμετάσχει στις συναντήσεις που θα έχει η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβερνήσεως με εκπροσώπους αμυντικών βιομηχανιών του Ισραήλ.

מסיים כעת פגישה עם שר ההגנה היווני ניקולאוס פנגיוטופולוס. על הפרק: חיזוק שיתוף הפעולה הביטחוני, בדגש על הגנת המרחב האווירי והימי וקידום פרויקטים בתעשיות הצבאיות. ישראל רואה ביוון שותפה אסטרטגית וידידת אמת, ואני מתכוון להמשיך לטפח את הקשר החשוב הזה בעבודה רציפה מול השר. pic.twitter.com/Wec5WGOXoi

— בני גנץ – Benny Gantz (@gantzbe) June 16, 2020

«Ελλάδα και Ισραήλ είναι φυσικοί σύμμαχοι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «Yedioth Ahronoth»…
Πηγή: lawandorder.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα