«Ξηλώθηκαν» δύο κυκλώματα ναρκωτικών στην Αττική – Οκτώ συλλήψεις (video)

Στα ίχνη δύο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν ναρκωτικά έφθασε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι Αρχές ανακάλυψαν και εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας χασίς. Πάνω από 793 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο στη Θεσπρωτία…

Σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής το πρωί της Κυριακής (23/02), συνελήφθησαν οκτώ, εκ των οποίων τα τρία ως μέλη της πρώτης εγκληματικής ομάδας και τα πέντε ως μέλη της δεύτερης.

Όπως προέκυψε, το πρώτο

κύκλωμα αποτελείτο από δύο Έλληνες κι έναν αλλοδαπό. Διέθετε δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας χασίς σε Κάλαμο και Καπανδρίτι και δρούσε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2018.

Η δεύτερη σπείρα είχε μέλη τέσσερις αλλοδαπούς κι έναν Έλληνα, που πωλούσαν, τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, κυρίως κοκαΐνη και χασίς. Δέχονταν τηλεφωνικές παραγγελίες και «διαφήμιζαν» τη δυνατότητά τους για άμεση εξυπηρέτηση και παράδοση των ναρκωτικών (για τα οποία χρησιμοποιούσαν πάντα κωδικές ονομασίες) σε όλες τις περιοχές της Αττικής καθ’ όλο το 24ωρο.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οκτώ χώρους, κατοικίες, «καβάτζες», αποθήκες, εργαστήρια και λοιπούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

146 δενδρύλλια χασίς υδροπονικής καλλιέργειας5 κιλά και 162 γραμμάρια χασίς27,65 γραμμάρια κοκαΐνηςΣπόροι φυτού κάνναβηςΤεχνολογικός-ηλεκτρονικός εξοπλισμός, εξαρτήματα και συσκευές κατάλληλες γιακαλλιέργεια υδροπονικής καλλιέργειας χασίςΠλήθος νάιλον συσκευασιώνΗλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας17.715 ευρώΑεροβόλο πιστόλιΔύο διόπτρες νυκτόςΙ.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πάνω από 793 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο στη Θεσπρωτία

Τη Δευτέρα (24/02) η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι πάνω από 793 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.

Η σύλληψή τους έγινε νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο ΙΧ Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες.

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος, (759) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793) κιλών και (770) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι θα μετάφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής, ενώ ως αμοιβή θα λάμβαναν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

(759) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793) κιλών και (770) γραμμαρίωνμικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, που βρέθηκε στην καμπίνα του οχήματοςτο φορτηγό, ιδιοκτησίας του δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικώντο χρηματικό ποσό των (500) ευρώκινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πηγή: «Ξηλώθηκαν» δύο κυκλώματα ναρκωτικών στην Αττική – Οκτώ συλλήψεις (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα