«Ξέσπασμα» antinews κατά Μητσοτάκη: Μόνο οι ανόητοι βαυκαλίζονται για τις διπλωματικές κινήσεις του

Στο στόχαστρό του για ακόμη μια φορά βάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά, το antinews.gr, το οποίο, σε άρθρο του με τίτλο «Οδεύοντας προς τις Πρέσπες του Αιγαίου», αναφέρεται στις εξελίξεις με την Τουρκία σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι «το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο».

«Κι επισήμως πλέον

ο πρωθυπουργός μας λέει εμμέσως ότι οδεύουμε προς τις Πρέσπες του Αιγαίου. Ήτοι, παραδέχεται ευσχήμως ότι το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο, όπως γράφουμε εδώ και καιρό», αναφέρει ο αρθρογράφος, επισημαίνοντας ότι «μόνο οι ανόητοι και οι κομματικοί κλακαδόροι βαυκαλίζονται ότι τάχα μου ο Ερντογάν στριμώχτηκε από τις διπλωματικές κινήσεις του Μητσοτάκη, απέσυρε το Oruc Reis και αναγκάζεται σαν βρεγμένη γάτα να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό τους όρους που θέτει η κυβέρνηση. Τους διαφεύγει βλέπετε το γεγονός ότι την ερχομένη εβδομάδα συγκαλείται ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για να αποφασίσει για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, τις οποίες η Ευρώπη αποφεύγει να επιβάλει εδώ και καιρό για να προστατευθούν οι μπίζνες που κάνει κυρίως η Μέρκελ με τον Ταγίπ».

«Και θέλετε να πιστέψουμε τώρα ότι το Oruc Reis σταμάτησε την κρουαζιέρα στο Αιγαίο επειδή σκιάχτηκε από την διπλωματική δεινότητα του Μητσοτάκη», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Όπως εξηγεί το antinews, «είναι προφανές ότι ο Ερντογάν το απέσυρε για να διευκολύνει τους Ευρωπαίους και να μην του επιβάλουν κυρώσεις. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να το αντιληφθεί κάποιος… βγάζει μάτι. Εδώ είμαστε και θα το δείτε. Μην αυταπατάστε, όλα έγιναν με την δέουσα μειοδοσία. Πρώτα βγήκαν οι λαγοί με το περίφημο καζάν – καζάν. Ακολούθησε η πρωθυπουργική αδελφή κι ο μύχιος πόθος της για συμφωνία με την Τουρκία. Μετά ήρθε η ανάγκη προσφυγής στην Χάγη δια του πρωθυπουργικού στόματος. Και κατόπιν οι προδοτικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για δημιουργία τετελεσμένων καθώς και το ιδιότυπο θερμό επεισόδιο με τον Σουλτάνο, ώστε να σκιαχτούν οι Έλληνες από το ενδεχόμενο πολέμου την ώρα που ετοιμάζονται για νέο γύρο φτώχιας, με στόχο να στηρίξουν την απόφαση που θα βγάλει η… σολομώντειος Χάγη».

«Μένει να φανεί αν θα ευοδωθεί με επιτυχία ο μητσοτακικός εθνομηδενισμός», υπογραμμίζεται στη συνέχεια, με τον αρθρογράφο να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό -χωρίς να τον κατονομάζει- ως «γαλάζιο ολετήρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα