Ξέσπασε σε κλάματα ο Μανωλάς μετά την απίστευτη πρόκριση της Ρόμα – Αποθέωση στην Ιταλία (video)

Επικές αναφορές από τον ιταλικό και ισπανικό τίτλοΚλάματα και πανηγυρισμοί που η Ρόμα θα θυμάται για καιρόΠώς σχολίασε ο ισπανικός τύπος τον αποκλεισμό της ΜπαρτσελόναΑξίζαμε αυτό που συνέβη, δήλωσε ο έλληνας αμυντικός

Ο Κώστας Μανωλάς έστειλε την Ρόμα στα ημιτελικά του Champions League και ήταν τόσο συγκινημένος που ξέσπασε σε κλάματα.

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Ρώμη μετά την επική πρόκριση της Ρόμα

επί της Μπαρτσελόνα. Ο άνθρωπος που έστειλε τους Ιταλούς στα ημιτελικά, ο Κώστας Μανωλάς, που έκανε το 3-0 στο 82’, έβαλε τα κλάματα στον πάγκο λόγω των έντονων συναισθημάτων.

Fans singing “Grazie Roma” post match. Kostas Manolas in tears. He’s instantly become a hero here. Amazing scenes. (via @PremiumSportH) pic.twitter.com/dDlLOCH8Sn

— Flo-Calcio AS Roma (@CalcioASRoma) 10 Απριλίου 2018

Αποθέωση από τον ιταλικό τύπο

«Άγγελο του Ντι Φραντσέσκο που ολοκλήρωσε το θαύμα», χαρακτηρίζει τον Κώστα Μανωλά ο ιταλικός τύπος για τη συμβολή του στην ιστορική πρόκριση της Ρόμα.

«Ποιος ξέρει αν ο Κώστας Μανωλάς θα είχε ονειρευτεί να σκοράρει ένα τόσο δύσκολο γκολ όσο αυτό. Δεν είναι επιθετικός, αλλά μόνο στο Champions League αυτής της σεζόν, έχει ήδη σημειώσει δύο γκολ. Αφού κυριολεκτικά εκμηδένισε έναν σούπερ σταρ όπως ο Λιονέλ Μέσι, στη συνέχεια αποφάσισε να φορέσει φτερά και ένα φωτοστέφανο και να γίνει ένας άγγελος. Το τρέξιμο του μετά το γκολ θα παραμείνει ανεξίτηλο στην καρδιά των φίλων της Ρώμης. Μια κραυγή που θα ηχούσε όλη τη νύχτα σε κάθε γωνιά της Αιώνιας Πόλης. Αυτή η κραυγή, ένωσε χιλιάδες άλλες κραυγές των οπαδών της Ρόμα, κτυπώντας ιδανικά τις καμπάνες του Αγίου Πέτρου για την αφύπνιση των ονείρων της σε μια νύχτα του Champions League. Ο Μανωλάς, ένας αμυντικός ο οποίος, παρά τον ρόλο του, αποφάσισε, να αλλάξει το πρόσωπο της ιστορίας του ποδοσφαίρου της Ρώμης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιταλοί.

«Απίστευτο, αδιανόητο! Αυτό συνέβη πραγματικά. Η Ρόμα στους ημιτελικούς του Champions League, αφού νίκησε 3-0. Η Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο από τον «ξυλοδαρμό» του Τζέκο (6`), του Ντε Ρόσι (58`) και του Μανωλά (82`)», γράφει χαρακτηριστικά η Tuttosport, ενώ η «Corriere della Sera», αναφέρει: «Ένα αριστούργημα, κάτι παραπάνω από ένα θαύμα, αυτή η νίκη φαινόταν αδύνατη. Η Ρόμα μετέτρεψε τον Μέσι και τον Σουάρες σε δύο επαρχιακούς κυνηγούς και την ομάδα σε ένα είδος Crotone (σ.σ. 18η στο Καμπιονάτο)».

Η «Gazzetta dello Sport», έχει τίτλο: «Η Μπάρτσα έχασε από τη Ρόμα. Ένα τρελό βράδυ» και σχολιάζει: «Με έναν γαλαξιακό Τζέκο, έναν επικό Μανωλά και έναν προπονητή (σ.σ. Ντι Φραντζέσκο), που κάνει τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα».

Τέλος, η «Corriere dello sport», επισημαίνει: «Στο τέλος ενός απίστευτου, μοναδικού παιχνιδιού, ο Τζέκο και οι σύντροφοί του γιορτάζουν μια τρελή νίκη. Η Μπάρτσα δεν έγινε ποτέ επικίνδυνη, επειδή ο Μέσι έπαιξε σαν φάντασμα».

«Ιστορικός ο πανηγυρισμός του Μανωλά, σαν τον Ταρντέλι κατά της ομάδας της Γερμανίας, στον τελικό του Μουντιάλ το 1982», γράφει η La Repubblica.

«Έτρεξε με όλη του την δύναμη προς τον πάγκο του, με τα μάτια ορθάνοικτα, μια κραυγή ευτυχίας και αμέσως μετά αγκάλιασε τους συμπαίκτες του», προσθέτει η εφημερίδα, περιγράφοντας τον ενθουσιασμό του έλληνα παίκτη. Ένας πανηγυρισμός που «οι οπαδοί της Ρόμα θα θυμούνται για πολύ καιρό».

Ο ισπανικός τύπος

«Χτυπήστε και εξαλείψτε! Οι Καταλανοί αποχωρούν από την Ευρώπη αφού αποκλείστηκαν από μια Ρόμα που έχει κάνει μια ιστορική επιστροφή. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν αγνώριστη, υπέφερε στην άμυνα, ανακριβής στο κέντρο και ανασφαλής στην επίθεση», γράφει χαρακτηριστικά η «El Mundo Deportivo», ενώ η «Marca», σχολιάζει: «Η Ρομα κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Οποιοσδήποτε προηγουμένως είχε ισχυριστεί ότι θα καλυφθεί η διαφορά, εθεωρείτο τρελός. Το χειρότερο από όλα, είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Η Μπάρτσα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι, χωρίς άμυνα ή επίθεση. Το γεγονός ότι δέχτηκε μόνο τρία γκολ, είναι ευτύχημα».

«Η αποτυχία μιας αυτοκρατορίας», τιτλοφορείται η «As», που προσθέτει: «Η χειρότερη Μπάρτσα της σεζόν, έχει καταστραφεί από την Ρόμα και αποκλείστηκε και πάλι στους προημιτελικούς. Για τρίτη φορά στη σειρά, η Μπάρτσα δεν θα φτάσει στους ημιτελικούς του Champions League. Χωρίς προσωπικότητα, χωρίς κανένα επιχείρημα».

Όσον αφορά στην «El Pais», αποδίδει με ακρίβεια τι συνέβη στην ιταλική πρωτεύουσα: «Η Ρόμα νίκησε την Μπαρτσελόνα χωρίς αντίσταση. Η Μπάρτσα έπαιξε παθητικά και φοβισμένα».

Τι δήλωσε ο έλληνας αμυντικός

Ο έλληνας αμυντικός δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Δεν με ενδιαφέρει να περάσω εγώ στην Ιστορία, εκείνο που έχει σημασία είναι που η ομάδα βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, αφού έχει νικήσει την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Το πιστεύαμε, αισθανόμαστε ότι είχαμε τιμωρηθεί στο πρώτο παιχνίδι, αλλά είδαμε ότι η Ρόμα είναι εκεί. Έχουμε μία ισχυρή ομάδα και αξίζουμε όλο εκείνο που έχουμε πετύχει».

«Προερχόμαστε από τρία άσχημα αποτελέσματα, είχαμε πάρα πολύ άγχος αλλά το πιστεύαμε. Δώσαμε τα πάντα και είδαμε ότι εάν έχουμε έτσι τους φιλάθλους μας κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας και εάν έρχονται πάντα στο γήπεδο θα γίνουμε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ιταλία. Αξίζαμε αυτό που συνέβη, συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, ελπίζουμε ότι θα είναι πάντα μαζί μας οι οπαδοί μας», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα