Ξέσπασε κατά των ΜΜΕ ο Πολάκης: Διαστρεβλώνετε αυτά που είπα για να με βγάλετε άκαρδο

«Άστραψε και βρόντηξε» κατά των ΜΜΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή τον τρόπο που μεταδόθηκαν δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA» σχετικά με τους θανάτους από γρίπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης μιλώντας στο «KONTRA» αναφέρθηκε στους θανάτους από γρίπη που σημειώθηκαν τις περασμένες χρονιές, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Λοιπόν γρίπη 2010-2011: σύνολο κρουσμάτων 309, νεκροί 101. Η πλειοψηφία και τότε όπως και σήμερα άνθρωποι που ήταν ανεμβολίαστοι.

Γρίπη το ’15-’16: ισχυρό στέλεχος. 372 κρούσματα, 123 νεκροί. Γρίπη ’17-’18: 50 κρούσματα, 14 νεκροί. Φέτος μέχρι στιγμής και με στοιχεία επίσημα που είναι μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου – αύριο θα βγει και η επόμενη βδομάδα – υπάρχουν 173 τα οποία έχουν νοσήσει σοβαρά. Από αυτά μόνο το 15% ήταν εμβολιασμένοι και 165 από αυτά τα άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Μέχρι στιγμής 38 θύματα και είναι άνθρωποι με ευπάθειες, με χρόνιες νόσους στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Υπάρχουν και κάποιοι που δυστυχώς χάθηκε η ζωή τους, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες που δεν ήταν υψηλού κινδύνου, που είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται όμως κάθε χρόνο. Ζούμε μία έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1ν1, δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, δεν είναι η χρονιά του ’12-’13 που ήταν επίσης ήπια. Είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος, αλλά δεν είναι καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή».

Η τελευταία του φράση, ωστόσο, απομονώθηκε με αποτέλεσμα να μεταδοθεί το λάθος μήνυμα για την εξέλιξη των φετινών κρουσμάτων γρίπης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Πολάκη, ο οποίος τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Δημοσιογραφοι της πενταρας ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΦΛΕΜΑΤΟΣ και σια ….
Σας πονεσαν τα συγκριτικα στοιχεια που ειπα στο KONTRA για τη γριππη εχθες ,απο το 2010 μεχρι σημερα(309 βαρια νοσησαντες και 101 θανατοι το 2010 και 173 νοσησαντες βαρια με 38 θανατους φετος) !!!!Διαλυουν την εικονα πανικου που πατε να φτιαξετε …

Σας πονεσαν τα στοιχεια για τους εμβολιασμους φετος( 2 εκατομμυρια )και τα 120 παραπανω κρεββατια εντατικης που ανοιξαμε σε σχεση με αυτα που μας παρεδωσαν τα αφεντικα σας (απο 438 το 2015 σε 560 το 2018)…Καταστρεφουν το αφηγημα για διαλυση του ΕΣΥ !!!
Γι αυτο σημερα παλι διαστρεβλωση αυτων που ειπα για να με βγαλετε “απονο και ακαρδο”.Γινεστε γελοιοι και προβλεψιμοι…ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ…η αληθεια δεν κρυβεται….
και πουστε …ΣΑΣ ΕΧΩ !!».

Η σχετική ανάρτηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα