Η Μάνδρα μετράει τις πληγές της – Έρευνες για έξι αγνοούμενους (εικόνες)

Ανέβηκε στους έξι ο αριθμός των αγνοούμενωνΣτον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο για τους πληγέντες της Δ. ΑττικήςΔύσκολη ημέρα για τους κατοίκους της Δυτικής ΑττικήςΣτις 268 οι αυτοψίες στη Δ. Αττική – Με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι τεχνικών κλιμακίων12 άτομα στο νοσοκομείοΔέσμευση Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση των περιουσιώνΣυγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων και των αγνοούμενωνΝα μην πίνουν οι πολίτες νερό, πριν διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοΣυλλήψεις
για πλιάτσικοΣτο ανενεργό λατομείο της ΤΙΤΑΝ θα μεταφερθούν τα φερτά υλικά από τις πληγείσες περιοχές

Ακόμη μία πολύ δύσκολη ημέρα πέρασαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, μετά τη θεομηνία που άφησε πίσω της 16 νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους.

Δείτε επίσης: «Οι ζημιές θα αποκατασταθούν, οι πληγέντες θα αποζημιωθούν ταχύτατα», λέει ο Τζανακόπουλος

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα σωστικά συνεργεία στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τους έξι αγνοούμενους.

Δείτε επίσης: Πλάνα από έρευνες σε ρέματα για τον εντοπισμό 29χρονου αγνοούμενου (video)

Δείτε επίσης: Η απόγνωση θα ξενυχτήσει κι απόψε στη Μάνδρα (εικόνες – video)

Συγκεκριμένα, λίγο μετά της 8 το πρωί η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε κατά 2, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 6.

Αγνοείται η τύχη έξι ανθρώπων

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι τέσσερις αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Δείτε επίσης: Μάνδρα: Τέσσερις συλλήψεις για πλιάτσικο

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένας κυνηγός, ο αδερφός ενός εκ των αγνοουμένων νεκρών της ανείπωτης τραγωδία.

Στις 268 οι αυτοψίες στη Δ. Αττική – Με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι τεχνικών κλιμακίων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 268 αυτοψίες στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Δείτε επίσης: Αναλυτικά οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

12 άτομα στο νοσοκομείο

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο για τους πληγέντες της Δ. Αττικής

Ελλιμενισμένο βρίσκεται, ήδη στο λιμάνι του Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Optimum Shipmanagement Services, που έχει διατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

Ο λόγος για το πλοίο «Celestyal Nefeli» και όχι τελικά το «Aegean Queen», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι και τα δύο πλοία ανήκουν στην ίδια εταιρεία, αλλά η αλλαγή έγινε καθαρά για τεχνικούς, κυρίως, λόγους και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Δέσμευση Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση των περιουσιών

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση των περιουσιών (εικόνες)

Την Μάνδρα Αττικής, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από την πρόσφατη κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα καταστροφικών πλημμυρών που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για άμεση επούλωση των πληγών και αποκατάσταση των περιουσιών.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων και των αγνοούμενων

Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

O Γιώργος Πολυμερόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, 10 και 16 ετών, απόστρατος υπαξιωματικός είναι ένα από τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας που σάρωσε τη Δυτική Αττική.

Ο άτυχος 46χρονος πνίγηκε στη Μάνδρα Αττικής από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο 46χρονος απόστρατος υπαξιωματικός που έχασε τη ζωή του στις πλημμύρες

Δείτε επίσης: «Βοήθεια, νερό, πνίγομαι»: Τα τελευταία λόγια του 38χρονου οδηγού που αγνοείται στη Μάνδρα (video)

Συγκλονιστικές είναι και οι εκκλήσεις βοήθειας από τις οικογένειες των αγνοούμενων, οι οποίες προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Προσοχή στους πολίτες να μην πίνουν νερό πριν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους

Την προσοχή στους πολίτες να μην πίνουν νερό, πριν διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα του εφιστά ο δήμος Μάνδρας, αν και αποκαταστάθηκαν νωρίτερα (γύρω στις 10 το πρωί) τα προβλήματα στο μισό δίκτυο ύδρευσης του δήμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής Αρχής σύντομα όλο το δίκτυο θα είναι ξανά λειτουργικό.

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Εν τω μεταξύ 12 κλιμάκια μηχανικών της περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές σε επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό. Έως τώρα αρκετές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης, 120 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και των φορέων του βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και πραγματοποιούν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες σε κτήρια θα πραγματοποιηθούν από μεικτά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας, ωστόσο για να ξεκινήσουν θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η άντληση υδάτων και να ολοκληρωθούν οι έρευνες για αγνοούμενους.

Στο ανενεργό λατομείο της ΤΙΤΑΝ θα μεταφερθούν τα φερτά υλικά από τις πληγείσες περιοχές

H Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, αποφάσισαν την κατ’ εξαίρεση μεταφορά και διάθεση των αδρανών υλικών (φερτών υλικών, χώματος, πετρών, κ.α.) που συλλέγονται από τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης από την κακοκαιρία στην Αττική, στο ανενεργό λατομείο της ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Δείτε επίσης: Ποιους δήμους αφορά η μεταφορά φερτών υλικών

Keywords
Τυχαία Θέματα