Ξενοφοβικό παραλήρημα από τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου – Έσπρωξε μετανάστη και ζητούσε να φύγουν από το νησί (video)

Δεν έχει ακουστά από ό,τι φαίνεται ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου τον Ξένιο Δία. Το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιώργος Στάντζος προσπάθησε να απομακρύνει τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν στο Βαθύ στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη της πλατείας, διαμαρτυρόμενοι προφανώς για τις συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν.

Όπως ακούγεται στο βίντεο που δημοσίευσε το samos24.gr ο δήμαρχος φωνάζει «Go, go now! Φύγετε όλοι από εδώ!» και σπρώχνει έναν από τους μετανάστες, λέγοντάς του «Γ@#$σου. Φύγετε από δω».

Στη

συνέχεια μάλιστα αναρωτιέται αν η προαναφερθείσα βρισιά ακούγεται στο βίντεο.

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα ανέφερε: «Θέλουμε λύση αυτήν τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στη πλατεία Πυθαγόρα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μετανάστες να κάνουν κατάληψη της πλατείας.

Gepostet von Samos24.gr am Dienstag, 17. Dezember 2019

Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν απομακρύνει τους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, ωστόσο στη συνέχεια εκείνοι επέστρεψαν, γεγονός που εξόργισε τον δήμαρχο.

Στο μεταξύ, στο νησί βρέθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, προκειμένου να συναντήσει τον πορτογάλο πρωθυπουργό. Ο Αντόνιο Κόστα επισκέφτηκε το νησί, καθώς εκεί βρίσκεται η πορτογαλική ακτοφυλακή, που συμμετέχει στη δύναμη της FRONTEX και περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο για τον έλεγχο των ροών.

(φωτογραφίες και βίντεο από samos24.gr)

Πηγή: Ξενοφοβικό παραλήρημα από τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου – Έσπρωξε μετανάστη και ζητούσε να φύγουν από το νησί (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα