Ξεκίνησε το διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ρέθυμνο, το 12ο διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στους χώρους του δημοτικού κήπου.

Ομιλίες, συζητήσεις και κατάθεση προβληματισμού των πολιτών, αλλά και ομάδων που ασχολούνται με τα δικαιώματα του ανθρώπου, μέσα στο διήμερο 3 και 4 Ιουνίου θα πρωταγωνιστήσουν με στόχο την αφύπνιση και ενεργοποίηση των πολιτών σχετικά με την ισότητα, την ελευθερία του ανθρώπου, τις ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αυτό το διήμερο,

αφορούν στη σεξουαλικότητα και την ελευθερία προσανατολισμού της, τους πρόσφυγες και μετανάστες, τον πόλεμο και την μετακίνηση πληθυσμών, την κρατική διαχείριση των προβλημάτων, και την αλληλεγγύη , θέματα αλληλεγγύης σε καταλήψεις και δομές αυτο-οργάνωσης.

Παράλληλα λειτουργεί το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο και θέμα: «Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα – Ο δρόμος των προνομίων» από την ομάδα «Από Κοινού», ενώ θα εξετασθεί σε συζήτηση για την ψυχική υγεία, το θέμα «επικινδυνότητα, κατασταλτικές πρακτικές, λόγος και αντιστάσεις των υποκειμένων».

Στους χώρους του φεστιβάλ λειτουργεί ήδη έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Καπαντάη «Childhood’s End: Εικόνες από ανθρώπινες ροές» και χαριστικό παζάρι, ενώ όσοι βρεθούν και συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιχνίδια άλλων πολιτισμών και εποχών, να λάβουν μέρος σε αγώνες σκάκι και να γευτούν την κουζίνα με γεύσεις και από άλλες περιοχές.

Τις δράσεις του φεστιβάλ θα πλαισιώσουν και μουσικές συναυλίες απόψε και αύριο βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα