Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου (εικόνες)

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν πολίτες κάθε ηλικίας να καταφθάνουν στον χώρο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που πριν 44 χρόνια έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Δείτε επίσης: Πολυτεχνείο 1973 – 2017: Το χρονικό, οι νεκροί και η σχέση του με το σήμερα

Ο κόσμος καταθέτει λουλούδια και στεφάνια στο ανοιχτό πλέον Πολυτεχνείο, το οποίο άνοιξε τις πύλες του χθες το απόγευμα, μετά από κατάληψη που είχαν κάνει μία μερίδα αγνώστων.

Δείτε επίσης: Έληξε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο (εικόνες)

Η κατάληψη

έληξε όταν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στην περιοχή των Εξαρχείων, μπήκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου απαιτώντας τη λήξη της, πράγμα το οποίο και έγινε άμεσα.

Δείτε επίσης: Προκαταρκτική έρευνα για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο (εικόνες)

Πρώτοι επισκέπτες από το πρωί, ήταν όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά. Μικρά και μεγάλα, με τη συνοδεία των γονιών τους ή των παππούδων τους, οι οποίοι τους δείχνουν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου από κοντά, επισκέπτονται το Πολυτεχνείο και αφήνουν το δικό τους λουλούδι.

Åïñôáóìüò ôçò 44çò åðÝôåéïò áðü ôçí åîÝãåñóç ôïõ Ðïëõôå÷íåßïõ. ÐáñáóêåõÞ 17 ÍïÝìâñç 2017. (EUROKINISSI / Ëõäßá Óéþñç)

Δείτε επίσης: Ποιοι σταθμοί κλείνουν σήμερα λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου

Πολλοί όμως είναι κι εκείνοι που η συγκίνησή τους είναι λίγο μεγαλύτερη από των υπολοίπων. Είναι οι άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα της εξέγερσης από κοντά και μεγάλοι πλέον, συρρέουν από νωρίς, για να τιμήσουν, να θυμηθούν, να συγκινηθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα