Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Στο σκαμνί εννέα Κρητικοί

Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για το bullying που φέρεται να είχε υποστεί ο Βαγγέλης ΓιακουμάκηςΤο πτώμα του 20χρονου φοιτητή εντοπίστηκε τον Μάρτιο του 2015, λίγα μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή ΙωαννίνωνΕννέα νεαροί θα καθίσουν στο σκαμνί για τα βασανιστήρια

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, η πολύκροτη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Στο εδώλιο κάθονται οι εννέα νεαροί συμφοιτητές του αδικοχαμένου Βαγγέλη οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

σε βάρος του κρητικού φοιτητή.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά ενώ ένας ακόμα διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα, όλοι τους ηλικίας από 20 έως 24 ετών.

Η παραπομπή τους στο εδώλιο αφορά διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του στην Σχολή όπου επίσης ήταν σπουδαστές οι κατηγορούμενοι.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης υπήρξε φίλος τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του όπως τους αποδίδεται, ενώ ισχυρίζονται ότι το πραγματικό bullying το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σοκαριστικά τα όσα βίωνε ο άτυχος φοιτητής

Και οι εννέα Κρητικοί κατηγορούνται για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’εξακολούθηση και θα κληθούν να απολογηθούν στο δικαστήριο για τα δεκάδες περιστατικά σκληρού bullying, στο οποίο φέρεται ότι είχαν υποβάλει τον άτυχο σπουδαστή.

Ανάμεσα σε αυτά και το περιστατικό κατά το οποίο έκλεισαν τον 20χρονο σε ντουλάπα, υποχρεώνοντάς τον να τραγουδάει κάθε φορά που έριχναν κέρμα, σαν να ήταν τζουκ μποξ. Σε άλλο σκηνικό, οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι τον έπιασαν με τη βία και τον μετέφεραν στο δωμάτιό του.

Εκεί τον έδεσαν στο δάπεδο με σκοινί και τον χτυπούσαν με τα χέρια και με μια βούρτσα παπουτσιών.

Τον Νοέμβριο του 2014 δύο από τους κατηγορούμενους φέρεται ότι τύλιξαν με κολλητική ταινία το κεφάλι του και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα