Τουρκικές γεωτρήσεις και στην Καρπασία – Στην περιοχή για τρεις εβδομάδες το «Yavuz»

Νέο τουρκικό πλοίο στην περιοχή της ανατολικής ΜεσογείουΗ παρουσία του «Yavuz» ανοιχτά της Καρπασίας θα διαρκέσει τρεις εβδομάδεςΉδη ερευνά ο «Πορθητής» και αναμένεται να συνδράμει το «Oruç Reis»Υψηλοί οι συμβολισμοί της επίσκεψης Ντονμέζ στα Κατεχόμενα

Με υψηλούς συμβολισμούς και κατάλληλο timing διαδραματίζεται η επίσκεψη του τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ στα Κατεχόμενα της Κύπρου, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Sabah» η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις στην περιοχή της Καρπασίας.

Όπως αναφέρει

το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας (και) το πλοίο «Yavuz» ξεκινά τις γεωτρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, και συγκεκριμένα ανοιχτά της Καρπασίας, σε μία γεώτρηση που αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το τρυπάνι φέρεται να έχει κατέβει στα 5.000 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή και το ερευνητικό «Oruç Reis». Υπενθυμίζεται ότι ένα ακόμα τουρκικό πλοίο που ασχολείται με τις γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου, ο «Πορθητής», έχει προχωρήσει κανονικά σε γεώτρηση και το «Oruç Reis» αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες αυτές.

Η Sabah αναφέρει επίσης ότι ο Φατίχ Ντονμέζ με την επίσκεψή του σήμερα στο γεωτρύπανο «Yavuz» αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ανατολική Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα