Ξεχωριστά ματς για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ένα ξεχωριστό φιλικό παιχνίδι, αφιερωμένο στη Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (3/12) διεξήχθη ανάμεσα στο Δίκτυο Προσφύγων και την Εθνική Ακρωτηριασμένων. Το ματς έγινε τη Δευτέρα (3/12) στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη. Αγώνες παρόμοιου χαρακτήρα έγιναν και σε άλλα μέρη της χώρας μας. Αναμετρήσεις που έγιναν και σε γήπεδα μπάσκετ.

Να αναφέρουμε πως άτομα με αναπηρία εντάχθηκαν σε προγράμματα μαζικής άθλησης για πρώτη φορά την περίοδο 1981-1985, όταν Γενικός Γραμματέας στο Υφυπουργείο

Νέας Γενιάς και Αθλητισμού ήταν ο πρωταθλητής Στίβου Γιώργος Κασιμάτης.

H Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) σε συνεργασία με τα σωματεία Άρης WBC, Α.Σ. Άρης και την αμέριστη αρωγή του ΟΠΑΠ διοργάνωσαν το διήμερο 1-2 Δεκεμβρίου στο Nick Galis Hall του Αλεξανδρείου Μελάθρου το Final Four του 20ου Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο ατόμων με αναπηρία.

Ο Νίκος Γκάλης έκανε το τζάμπολ και την απονομή στον τελικό. Στην τελική φάση της διοργάνωσης συμμετείχαν, εκτός από τον Άρη, το Ηράκλειο, ο ΠΑΣΚΑ και ο Άτλας που κατέκτησε το τρόπαιο. Επίσης, η ΟΣΕΚΑ με συμπαράσταση του ΟΠΑΠ, του Δήμου Αθηναίων και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επίσης οργάνωσε στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ,το 2nd Hope Streetball μπάσκετ με αμαξιδιο στην πλατεία Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα