Ξανά στο βάθρο ο Χρήστου, «χάλκινος» στο ευρωπαϊκό (εικόνες – video)

Ο Απόστολος Χρήστου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Γλασκόβη. Οπως ακριβώς και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού πήρε την τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο με 53.72, μετά από έναν… περίεργο τελικό, όπου το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε χρόνο σαφώς πιο αργό απ΄όσο θα περίμενε

κανείς.
Με ακόμη μία εντυπωσιακή κούρσα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον αυριανό (7/8, 18:50) τελικό των 50μ. πεταλούδα.

Ο Χρήστου γύρισε πέμπτος στα 50μ. και δεν φαινόταν να μπορεί να ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Οι δύο αυτοί κολυμβητές, όμως, «πλήρωσαν» την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το ρυθμό των Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει πολύ καλό τερματισμό και να παίρνει την τρίτη θέση.

Αυτό είναι το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τον Αρη Γρηγοριάδη να έχει κατακτήσει τρία και τον Χρήστου να φτάνει πλέον τα δύο.

Ο Κλιμέντ Κολεσνίκοφ έκανε «νταμπλ», καθώς μετά τα 50μ. κατέκτησε το χρυσό και στα 100μ., συντρίβοντας μάλιστα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.53. Ο Εβγκένι Ρίλοφ τον ακολούθησε με 52.74, καθώς οι δύο Ρώσοι αποδείχθηκαν αχτύπητοι και αυτοί που προσπάθησαν να τους κοντράρουν το… πλήρωσαν.

100 BACK #MEN FINAL #RESULTS – #race #Glasgow2018 #fastest #final #news #swimming @EBU_HQ #EC2018 pic.twitter.com/s4aUETQSgs

LEN EuropeanAquatics (@LENaquatics) 6 Αυγούστου 2018

****
Όπως είπαμε, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό των 50μ. πεταλούδα που θα γίνει την Τρίτη (7/8, 18:50).
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 23.22, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ που είχε πετύχει στον πρωινό προκριματικό (23.42), και πέρασε ως τρίτος στο σύνολο. Ο Ουκρανός Αντρι Γκοβόροφ (22.85) και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ (23.01) είναι τα ξεκάθαρα φαβορί για την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, όμως από κει και πέρα το χάλκινο μετάλλιο είναι ανοιχτό και ο 26χρονος κολυμβητής του Εθνικού μπορεί να το διεκδικήσει, έστω κι αν τα 50μ. πεταλούδα δεν είναι το καλό του αγώνισμα.
Πίσω από τον Γκολομέεβ, την πρόκριση πήραν ακόμη ο Γερμανός Ντάμιαν Βίρλινγκ (23.34), ο Πολωνός Κόνραντ Τσέρνιακ (23.37), ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι (23.37), ο Ολλανδός Νιλς Γιαν Κορστάνζε (23.38) και ο Ρώσος Ολεγκ Κόστιν (23.41).

Η Νόρα Δράκου 16η στα 100μ. ύπτιο

Με μία μέτρια κούρσα, που την άφησε στη 16η και τελευταία θέση των ημιτελικών, ολοκλήρωσε η Νόρα Δράκου την παρουσία της στα 100μ. ύπτιο της ίδιας διοργάνωσης. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1:01.81, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1:00.88) και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες κολυμβήτριες.
Ταχύτερη των ημιτελικών ήταν η Ρωσίδα Αναστασία Φεσίκοβα με 59.38, μπροστά από την Ουγγαρέζα Κατίνκα Χόζου, που πάντως πήγε καλύτερα από το πρωί και πέρασε δεύτερη με 59.67.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα