Βραδιά Μητροπάνου στο Ηρώδειο – Τα συγκινητικά λόγια της Χαρούλας (εικόνες – video)

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου διοργάνωσε στο Ηρώδειο ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μέντα 88 fm» με σπουδαίους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή ερμηνεύοντας μεγάλες του επιτυχίες.

Ρεπορτάζ: Βάσω Λιόκαυτου

Η σύζυγός του και οι κόρες του ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Ο

διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμούς και γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης μίλησε στο Altsantiri.gr για τη μαγευτική αυτή βραδιά. «Θέλαμε η πρώτη συναυλία που θα κάναμε να ήταν για ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που δεν “έφυγε” ποτέ από κοντά μας και παίζουμε καθημερινά τα τραγούδια του. Βρεθήκαμε μπροστά σε μεγάλη έκπληξη καθώς η συναυλία εδώ και δύο μήνες ήταν sold out και ο κόσμος προσπαθούσε να βρει εισιτήριο ή μια πρόσκληση για να ήταν εκεί. Ήταν εντυπωσιακό και μας εξέπληξε όλο αυτό. Πέρα από τον κόσμο μέσα στο Ηρώδειο χθες βράδυ, υπήρχε πλήθος κόσμου και έξω από αυτό μόνο και μόνο για να ακούει τα κομμάτια. Δεν ήρθε ο κόσμος για να κρίνει αν ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες καλά τα κομμάτια αλλά για να είναι εκεί σαν να άκουγαν εκείνον. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που ήταν εκεί και είπαν αμέσως το «ναι» όταν ενημερώθηκαν ότι είναι αφιέρωμα για τον Δημήτρη Μητροπάνο», δήλωσε ο στιχουργός.

Μια συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν τα λόγια της Χαρούλας Αλεξίου που μιλούσε σαν να απευθυνόταν στον αείμνηστο καλλιτέχνη «ρωτώντας» τον πώς κατάφερε να είναι τόσο σύγχρονος τραγουδιστής. «Είσαι παρών. Απίστευτα παρών», είπε η ερμηνεύτρια με τον κόσμο να συγκινείται και να χειροκροτεί.

Εξίσου σημαντική στιγμή ήταν όταν όλοι οι καλλιτέχνες βρέθηκαν στη σκηνή και τραγουδούσαν τη «Ρόζα» και σταμάτησαν πριν το τελευταίο τετράστιχο γυρνώντας πίσω στην οθόνη βλέποντας τον αείμνηστο καλλιτέχνη να χορεύει το κομμάτι όπως συνήθιζε.

«Καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση από τον κόσμο και από τους καλλιτέχνες. Είχα συνεργαστεί μαζί του όταν είχα γράψει τους στίχους του τραγουδιού “Σβήσει το φεγγάρι” και γνώρισα έναν άνθρωπο που ήταν ξεχωριστός, δωρικού ρυθμού. Θυμάμαι του είχα πει δύο εκδοχές για έναν στίχο και τον είχα ρωτήσει ποιον προτιμούσε και μου είχε απαντήσει: “Εσύ γράφεις, εγώ τραγουδάω. Εγώ θα είμαι το ηχείο του λόγου και της μουσικής”. Σεβόταν τους συνεργάτες του.

Όπως λένε άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του όταν σου έδινε το χέρι του ήταν συμβόλαιο. Περνούσε την αλήθεια του. Ξέρετε υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με σπουδαία φωνή αλλά το ξεχωριστό που είχε ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ότι εκτός από το χάρισμα της φωνής ήταν και ο χαρακτήρας του», συμπλήρωσε ο Νίκος Μωραΐτης.

Η βραδιά έκλεισε με τις οθόνες να δείχνουν τον Δημήτρη Μητροπάνο να τραγουδάει τα κομμάτια «Δυο νύχτες» και το «Αλίμονο» και τον κόσμο να χειροκροτεί συγκινημένος.

Μια βραδιά αφιερωμένη στη σπουδαία φωνή αλλά και στον σπουδαίο άνθρωπο, Δημήτρη Μητροπάνο που ήταν, είναι και θα είναι «παρών».

Φωτό: NDP

Keywords
Τυχαία Θέματα