Βόμβα: «Τέλος» από την εθνική Ισπανίας ο Λοπετέγκι μία μέρα πριν από το Μουντιάλ (video)

Ο Χουλέν Λοπετέγκι αποτελεί παρελθόν για την τεχνική ηγεσία της Ισπανίας, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ. Την απόλυση του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Κράσνονταρ, όπου βρίσκεται η προπονητική βάση των «φούριας ρόχας» ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας. Στη θέση του ο Φερνάντο Ιέρο…

Ο επικεφαλής της RFEF αποφάσισε την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού τεχνικού, λόγω της συμφωνίας του με τη Ρεάλ, η οποία ανακοινώθηκε την Τρίτη (12/6), και παρά την

προσπάθεια των αρχηγών της ομάδας, με επικεφαλής τον Σέρχιο Ράμος, να μεταπείσουν τον Ρουμπιάλες. Αυτή η είδηση έκανε άνω-κάτω την εθνική ομάδα της Ισπανίας και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές..

Αυτός που θα καθοδηγήσει τους «φούριας ρόχας» στα γήπεδα της Ρωσίας θα είναι, τελικά, ο Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας.

Την Τετάρτη (13/6) έγινε σύσκεψη στην εθνική και οι αρχηγοί, εκπροσωπώντας και τους συμπαίκτες τους, στήριξαν τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή, κυρίως για να μην διαταραχθούν περισσότερο οι ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας.

Ο Ρουμπιάλες, που γνώριζε για τις επαφές του Λοπετέγκι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όχι για την οριστική συμφωνία, ήταν έξαλλος. Αυτό φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου.

«Ο προπονητής είχε δικαίωμα να μιλά με τη Ρεάλ, ωστόσο περιμέναμε ενημέρωση για κάθε στάδιο της διαδικασίας, αλλά περιμέναμε τη σχετική ενημέρωση. Δεν είναι δυνατόν να ενημερώνομαι πέντε λεπτά πριν από τις ανακοινώσεις. Αναγνωρίζω ότι αν εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον Ζουλέν, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ισπανικής Π.Ο. και συνέχισε: «Του ευχόμαστε καλή επιτυχία, αλλά η απόφασή μας είναι ότι δεν πρέπει να συνεχίσει στην εθνική ομάδα. Η κατάσταση είναι περίπλοκη, μίλησα με τους ποδοσφαιριστές και μου υποσχέθηκαν ότι θα δουλέψουν μαζί με το τεχνικό επιτελείο για το καλύτερο δυνατό στο παγκόσμιο κύπελλο. Γνωρίζω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά η ομοσπονδία λειτουργεί με κάποιες αξίες κι αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν».

Keywords
Τυχαία Θέματα