«Βόμβα» Παπαδάκη: Η ηγετική ομάδα της ΧΑ θα μείνει στη φυλακή μόνο 34 μήνες επειδή εφαρμόζεται ο παλιός ΠΚ (video)

Λιγότερο από τρία χρόνια – συγκεκριμένα 36 μήνες – στη φυλακή θα παραμείνουν τα έξι (ο Ματθαιόπουλος ακόμα λιγότερο, αφού καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης) ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Κασιδιάρης, Γερμανής, Παναγιώταρος) παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξης. Αυτό αποκάλυψε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό

Open και ο λόγος είναι ο παλιός Ποινικός Κώδικας.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τελέστηκαν πριν από την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα και έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού Ποινικού Κώδικα που είναι ευνοϊκότερες σε σχέση με αυτές του νέου Ποινικού Κώδικα.

Αυτό σημαίνει κατά τον κ. Παπαδάκη, ότι οι καταδικασθέντες θα εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους (και όχι τα 2/5 όπως προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας) από την οποία αφαιρείται ο χρόνος κατά τον οποίο έμειναν προφυλακισμένοι.

«Το αδίκημα είναι πριν από την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Έτσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση. Μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπαδάκης.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα