«Βολές» ΝΔ κατά ΕΡΤ με αφορμή την κάλυψη των εκλογών της Γαλλίας

Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, σειρά παίρνει και η Νέα Δημοκρατία να σχολιάσει τον τρόπο που η ΕΡΤ κάλυψε τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Για «πολιτικές αθλιότητες» κατηγορεί την ΕΡΤ

η ΝΔ, σχετικά με τον τρόπο κάλυψης των εκλογών στη Γαλλία.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως στην ΕΡΤ προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε., Μαρίν Λεπέν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτό το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή «10 στην ενημέρωση», λέγοντας ότι «μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος».

«Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Στο κρατικό κανάλι ισοπεδώνουν την υποψηφιότητα του Μακρόν και την παρουσιάζουν περίπου σαν την υποψηφιότητα της Λεπέν», είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα πρόεδρος του Ποταμιού, με αιχμή τα ίδια ακριβώς σχόλια του δημοσιογράφου της ΕΡΤ.

Εντωμεταξύ, δύο εβδομάδες πριν, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, δημοσιογράφος της ΕΡΤ είχε μπει στο στόχαστρο για τα σχόλια της για την ακροδεξιά υποψήφιο, Μαρίν Λεπέν.

Τότε πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τόσο αυτή, όσο και το κανάλι για «ξέπλυμα» της ακροδεξιάς.

Η Θωμαΐς Παπαϊωάννου, δέχτηκε επιθέσεις από μεγάλη μερίδα του διαδικτύου για ορισμένα tweets της.

Η δημοσιογράφος είχε απαντήσει με ένα ακόμη tweet για την επίθεση που δέχτηκε.

Στο DNA των Ελλήνων η ανάγκη να κολλάν ετικέτες για εύκολη χώνευση: ακροδεξιά, κομμουνίστρια ή αναρχική, συριζαια, κρατικοδίαιτη…

— Thomais Papaioannou (@ThomaisERT_RIK) 26 Απριλίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα