«Βολές» Καμμένου κατά ΕΥΠ, ΝΑΤΟ και ΕΕ – Τι είπε για το πολιτικό του μέλλον

«Θυελλώδης» ήταν η ομιλία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου «Αθήνα» που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε για την ΕΥΠ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ενώ μίλησε και για το… τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος

άφησε αιχμές κατά της ΕΥΠ λέγοντας πως η Υπηρεσία δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες, μόνο εάν το επιθυμούν, με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, χτύπημα δεν είναι «οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης». Αντίθετα, είναι «η χρήση ενός drone 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη».

Σύμφωνα με το Armyvoice, ο υπουργός Άμυνας έστρεψε τα «βέλη» του εναντίον της ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε ανύπαρκτη για την αντιμετώπιση κρίσεων. Όπως υποστήριξε, είναι καλή μόνο «για δεξιώσεις και συμφωνίες».

«Δεν είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί» σχολίασε σχετικά με τη συνεργασία με την ΕΕ.

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, είπε πως ασχολείται αρκετά με το ζήτημα της Ρωσίας, παρά με το μείζον ζήτημα της τρομοκρατίας.

«Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην Βόρεια Ευρώπη και αφήνει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο. Εδώ είναι οι τρομοκράτες, η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, η παράνομη διακίνηση όπλων και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στη Βορειοατλαντική Συμμαχία: «Αν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία στο θέμα της τρομοκρατίας, είμαστε γυμνοί απέναντι στην τρομοκρατία», σχολίασε.

Ωστόσο, προς έκπληξη όλων, ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τερματίσει την πολιτική του καριέρα.

«Είμαι ένας από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, γι’ αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Πηγή: Armyvoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα