Βλέπει πιο ψηλά ο Τσιτσιπάς: Πρέπει να στρώσω τον κ…λο μου κάτω στο κορτ – Το μήνυμά του στην ελληνική κοινότητα του Τορόντο (εικόνες – video)

O Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιτυχίες στο χώρο του τένις και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις του μετά την ήττα (2-0 σετ) από τον Ράφα Ναδάλ στο τελικό του Rogers Cup.

Ο έλληνας τενίστας έδειχνε αρχικά τσαντισμένος με τον εαυτό του, καθώς θα μπορούσε και στο πρώτο σετ, όπως έκανε στο δεύτερο να είναι ανταγωνιστικό κόντρα στον ισπανό μεγάλο αντίπαλό του.

Φάνηκε να μπορεί να πάρει ένα σετ

από τον θρύλο που είχε απέναντί του. Θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες, στοχεύει ακόμα πιο ψηλά (τώρα βρίσκεται στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης) και το είπε αυτό με χαρακτηριστική φράση. Κατάλαβε, πάντως, κόντρα στον μεγάλο Ναδάλ ότι με την δουλειά θα έχουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

Ο νεαρός αθλητής ευχαρίστησε και την ελληνική κοινότητα του Τορόντο, καθώς οι συμπατριώτες μας τον στήριξαν κατά την διάρκεια όλου του τουρνουά. Με τα γήπεδα στα οποία αγωνίστηκε-ειδικά το κεντρικό-να… θυμίζουν Αθήνα.

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από τον Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε, επαινώντας και τον Ισπανό τενίστα:
«Σήμερα έμαθα το πόσο πρέπει να δουλέψω, πόση απόσταση υπάρχει ανάμεσα στον Ναδάλ και σε μένα στα παιχνίδια μας, πόσα περισσότερα χρειάζομαι. Δεν θέλω να φανώ αγενής, αλλά πρέπει να στρώσω τον… κώλο μου κάτω στο κορτ.

Να δουλέψω περισσότερες ώρες, να γίνω πιο δυνατός και πιο σταθερός στο παιχνίδι στην baseline. Και να αντέχω την πίεση, την φυσική πίεση στο κορτ η οποία στον Ναδάλ μοιάζει να μην είναι τίποτα σπουδαίο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στο δικό μου παιχνίδι και το δικό του. Και η υπομονή του Ράφα είναι φανταστική. Ποτέ δεν ‘σπάει’. Πάντα θα σε αρπάξει σαν το μπουλντόγκ και θα σε έχει, θα σε κάνει να υποφέρεις στο κορτ.

Είναι εκπληκτικό το πώς είναι δομημένος σαν αθλητής. Εννοώ πώς ήταν σαν εμάς τους κανονικούς και κατάφερε να γίνει αυτό το κτήνος, το τέρας που είναι σήμερα. Είναι αλήθεια, δεν το λέω έτσι, αλλά νιώθω αυτό το συναίσθημα όταν παίζω μαζί του. Συνεπώς πρέπει να δουλέψω περισσότερο με την ελπίδα να φτάσω στο επίπεδο αυτό κάποια μέρα».

Για την αγωνιστική του αλλαγή στην σκληρή επιφάνεια: «Δεν είχα πολύ εμπιστοσύνη πριν όταν αγωνιζόμουν σε σκληρές επιφάνειες. Δεν ένιωθα οικεία. Ποτέ δεν ένιωσα άνετα λόγω της ταχύτητας της μπάλας και των ‘γκελ’ που αυτή κάνει. Τώρα πηγαίνω εκεί. Νιώθω ότι μπορώ να γίνω ένας πλήρης παίκτης, βλέπω ότι ο τρόπος παιχνιδιού μου έχει αλλάξει. Αισθάνομαι πλέον άνετα. Μπορώ να προσαρμοστώ γρήγορα από το γρασίδι στην σκληρή επιφάνεια και μετά στο χώμα».

Για το καλύτερο κομμάτι της εβδομάδας είπε: «Το να κερδίσω τον Τζόκοβιτς. Πολύ συναισθηματικό γεγονός».

Ο έλληνας τενίστας έγραψε στη σελίδα του στο facebook για την ελληνική κοινότητα του Τορόντο: «Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας το Rogers Cup και την πόλη του Τορόντο για όλη την αγάπη και την υποστήριξη αυτή την εβδομάδα. Να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τους στους χορηγούς και τους εθελοντές που έκαναν αυτό το πανέμορφο τουρνουά πράξη.
Οι αναμνήσεις που είχα τις προηγούμενες οκτώ ημέρες εδώ στο Τορόντο είναι τόσο έντονες, εκτιμώ κάθε άνθρωπο προσωπικά που με έκανε να νιώθω σαν το σπίτι μου, μέσα και έξω από το κορτ. Η Ελληνική κοινότητα ήταν επίσης εκπληκτική και κάθε αγώνας που έπαιξα στο κεντρικό κορτ με έκανε να αισθάνομαι λες και αγωνίζομαι στην πόλη μου, την Αθήνα.
Η ‘κοινωνία του τένις’ χρειάζεται στιγμές σαν αυτές και ήμουν παραπάνω από χαρούμενος που προσπάθησα και έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου κάθε ημέρα που έβγαινα στο γήπεδο. Σας αγαπώ όλους, θα μου λείψεις Τορόντο».

Οι έλληνες φίλαθλοι δημιούργησαν πολύ καλή ατμόσφαιρα και στον ημιτελικό του τουρνουά, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Άντερσον (Νότια Αφρική), μετατρέποντας σε… Αθήνα το κεντρικό γήπεδο

What an atmosphere. What a moment.

Toronto or Athens?

Congratulations, @StefTsitsipas

Keywords
Τυχαία Θέματα