Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση του κυκλώματος «Ριχάρδος» – Έτσι έστελναν χρυσό στην Τουρκία

Καρέ – καρέ πώς κινέζος επιχειρηματίας μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ για να τα παραδώσει σε τούρκο λαθρέμπορο στο κέντρο της ΑθήναςΔεύτερο βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει πως μετέφεραν με τουριστικό λεωφορείο της ράβδους χρυσούΠοιος είναι ο «καμπούρης» που ζητούσε 100 ευρώ ανά κιλό χρυσού για… μεταφορικά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των κυκλωμάτων χρυσού. Βίντεο – ντοκουμέντο αποτυπώνει τη στιγμή κατά την οποία κινέζος επιχειρηματίας μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ για να τα παραδώσει σε τούρκο λαθρέμπορο χρυσού στο κέντρο

της Αθήνας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακόμα, γίνεται λόγος για συνεργασία κινέζων επιχειρηματιών με το περιβόητο κύκλωμα.

Την ίδια ώρα, σε δεύτερο βίντεο που δημοσίευσε η δημόσια τηλεόραση, αυτοκίνητο της σπείρας, στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα, με τον συνοδηγό να παραλαμβάνει τις ράβδους χρυσού και να τις μεταφέρει στη συνέχεια σε τουριστικό λεωφορείο, του οποίου ήταν οδηγός.

Έτσι, οι ράβδοι χρυσού έφταναν έως την Κωνσταντινούπολη και εν συνεχεία διοχετεύονταν στη «μαύρη αγορά».

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον είχαν ονομάσει «καμπούρη». Ο λόγος; Κρεμούσε τις ράβδους χρυσού στο εσωτερικό των ρούχων του με αποτέλεσμα να γέρνει εμπρός.

Όπως έγινε γνωστό, οι οδηγοί που μετέφεραν παράνομα τον χρυσό στην Τουρκία λάμβαναν το ποσό των 100 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού.



Αστυνομικός της VIP ο πληροφοριοδότης του κυκλώματος

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού προέκυψε και η εμπλοκή ενός συναδέλφου τους. Ο αστυνομικός που υπηρετεί μάλιστα σε θέση φύλαξης VIP προσώπου φαίνεται ότι ήταν ο άνθρωπος που είχε ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων για να τον ενημερώνει για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Ο 28χρονος αστυνομικός έχει καταγραφεί από την τηλεφωνική παρακολούθηση, στα τέλη Οκτωβρίου να καλεί στο τηλέφωνο ένα από αρχηγικά μέλη του κυκλώματος και να τον προειδοποιεί πως η Ασφάλεια ετοίμαζε αστυνομική επιχείρηση σε βάρος τους και πως όταν θα μάθαινε λεπτομέρειες θα τους ενημέρωνε εκ νέου. Όντως η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ετοιμαζόταν για τα τέλη Οκτωβρίου και αναβλήθηκε για υπηρεσιακούς λόγους για αργότερα.

Βίντεο: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα