Βίντεο ντοκουμέντο από τις ρωσικές εναέριες επιδρομές στη Συρία

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις του συριακού καθεστωτικού στρατού στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι. Τα ρωσικά μαχητικά «ανοίγουν» το δρόμο για τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την Τουρκία να απειλεί τους τζιχαντιστές. Το Κρεμλίνο είχε κατηγορήσει την Άγκυρα ότι δεν κάνει τίποτε για να «εξουδετερώσει τους τρομοκράτες στην Ιντλίμπ».

Την Τρίτη (18/02) τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν από την αεροπορική βάση Hmeimim και πραγματοποίησαν 30 αεροπορικές επιδρομές, καθιστώντας αυτή τη μεγαλύτερη επίθεση στη Συρία για

φέτος.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, το συριακό καθεστώς και οι ρώσοι σύμμαχοί του ενέτειναν την επίθεσή τους εναντίον της περιοχής Ιντλίμπ, όπου κατοικούν σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι εκ των οποίων περίπου οι μισοί είναι εκτοπισθέντες από άλλες περιοχές της Συρίας. Η Ιντλίμπ εξακολουθεί να διαφεύγει από τον έλεγχο του καθεστώτος της Δαμασκού.

Αυτή η νέα κλιμάκωση επικεντρώνεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και το δυτικό του Χαλεπίου, σε μια περιοχή που διασχίζεται από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη Χαλέπι, πρώην οικονομικό πνεύμονα της χώρας, με την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες ζώνες των γειτονικών περιοχών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας κυριαρχούνται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ – Σαμ και εκεί βρίσκονται και άλλες τζιχαντιστικές και εξασθενημένες οργανώσεις ανταρτών.

Πηγή: onalert.gr

Πηγή: Βίντεο ντοκουμέντο από τις ρωσικές εναέριες επιδρομές στη Συρία - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα