Βιεϊρίνια: «Αδυναμία μου το μπάσκετ, χρειάζεται στήριξη η ομάδα» – Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ για τη φωτοβολίδα (εικόνες – video)

Θεατής της φιλικής αναμέτρησης μπάσκετ του ΠΑΟΚ με την τούρκικη IBB (90-63), στο PAOK Sports Arena, ήταν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά», όπως το έπραξε πολλές φορές στη διάρκεια της περυσινής σεζόν, παρακολουθώντας αναμετρήσεις του τμήματος μπάσκετ, είτε για την Basket

League, είτε για το Champions League, επέλεξε να δει και το πρώτο φετινό τεστ των «ασπρόμαυρων» στο «Παλατάκι» και δεν έκρυψε την… αδυναμία που έχει στο μπάσκετ και την ομάδα του ΠΑΟΚ. Υπογράμμισε, ακόμα, πως η ομάδα στο ποδόσφαιρο θέλει στήριξη από τον κόσμο.

«Ναι, είναι αδυναμία το μπάσκετ. Αν έχω χρόνο, μου αρέσει να έρχομαι να βλέπω τα παιδιά, είναι το μπάσκετ άθλημα που αγαπάω να βλέπω. Αν έχω χρόνο και φέτος θα είμαι πάλι στο “Παλατάκι”», τόνισε αρχικά, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο ημίχρονο της αναμέτρησης, έχοντας παραλάβει φανέλα και μπάλα του μπάσκετ από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Συνέχισε λέγοντας αστειευόμενος: «Το ύψος μου δεν ταιριάζει τόσο πολύ με το μπάσκετ, αλλά είναι άθλημα που μου αρέσει να βλέπω. Αν μπορούσα να παίξω μπάσκετ, θα μου άρεσε σίγουρα».

Πρόσθεσε ο Βιεϊρίνια, αναφέροντας: «Τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο έχουμε ανέβει πάρα πολύ, είμαστε ένα από τα φαβορί για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Στο μπάσκετ η διαφορά που υπάρχει στα μπάτζετ για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη. Νομίζω, όμως, όπως το έκαναν και πέρυσι, θα κάνουν και φέτος μια καλή σεζόν εδώ. Πρώτο φιλικό είναι που βλέπω σήμερα από την ομάδα, βλέπω πολλά νέα παιδιά, μη με ρωτάτε ποιος είναι καλύτερος, αν παίζουν καλά ή όχι. Εμένα μου αρέσει να βλέπω καλό μπάσκετ. Αυτό το παιχνίδι σήμερα είναι ένα πολύ καλό φιλικό για την ομάδα και αυτό που είπα πριν, αν έχω χρόνο, θα με δείτε πολλές φορές ξανά εδώ».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε: «Ο,τι μπορώ να δω, βλέπω από μπάσκετ. Το NBA είναι το κορυφαίο επίπεδο για το άθλημα, όπως και η Euroleague, τα Final Four της διοργάνωσης. Στο NBA είμαι ΛεΜπρόν, ήμουν Κόμπι, αλλά τώρα που τελείωσε την καριέρα του έμεινα με τον ΛεΜπρόν… Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, δεν έχω ξεχωρίσει ποτέ κάποιον. Με τα ονόματα δεν είμαι καλός, αλλά η ομάδα πέρυσι μου άρεσε πολύ. Τα παιχνίδια που είδα την περασμένη σεζόν ήταν σχεδόν όλα τα ντέρμπι».

Κατέληξε επισημαίνοντας: «Τα παιδιά στο μπάσκετ προσπαθούν, δουλεύουν! Αξίζει να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει αυτήν την ομάδα, η οποία έχει τόσες δυσκολίες και κάνει εξαιρετική δουλειά. Πέρυσι σχεδόν όλη τη σεζόν η Τούμπα ήταν άδεια, αλλά το να είναι γεμάτη η Τούμπα είναι άλλο συναίσθημα. Τα παιδιά στο μπάσκετ χρειάζεται το ίδιο, να βλέπουν γεμάτο γήπεδο. Είναι άλλο να βλέπεις το γήπεδο φουλ και άλλο άδειο. Δεν είναι μόνο στα ντέρμπι που χρειάζεται η ομάδα τη βοήθεια του κόσμου, αλλά σε όλα τα παιχνίδια της. Φυσικά είναι διαφορετική η αίσθηση το να παίζεις σε άδεια και γεμάτη Τούμπα, όπως και στο “Παλατάκι”».

Ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ παρέλαβε φανέλα με το νούμερο 20 και μπάλα του μπάσκετ από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

****
Πρόστιμο 20.750 ευρώ επέβαλε ο αθλητικός δικαστής της Super League στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων παραβάσεων, υπήρξε ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής που εκτοξεύθηκε προς την εξέδρα των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας. Για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ίδιο ματς, ο Πανιώνιος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 13.500 ευρώ.

Παράλληλα, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε στον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Αρης, Γιώργο Κολτσίδα ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα και πρόστιμο 5.000 ευρώ, για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τη Λάρισα. Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, ενώ για το ίδιο ματς απαλλάχθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας (δηλώνεται στο φύλλο αγώνα ως διερμηνέας).

Φιλική νίκη ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ

Με βασικές απουσίες και τον Λίνο Χρυσικόπουλο στο παρκέ μόνο για το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε σε φιλικό αγώνα, της τουρκικής IBB με 90-63. Τεστ που αποτέλεσε το πρώτο για τον «Δικέφαλο» στην έδρα του, από την έναρξη της προετοιμασίας του για τη νέα αγωνιστική σεζόν και είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό του.

Στα πλάνα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν ήταν, αναγκαστικά, οι διεθνείς Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάνικ Μορέιρα, όπως και οι τραυματίες Γιάννης Αθηναίου, Απόλλων Τσόχλας. Ο Χρυσικόπουλος χρησιμοποιήθηκε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, παρακολούθησε, όμως, με πολιτική περιβολή, από τον πάγκο, το υπόλοιπο ματς, λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό ώμο (χτύπησε στη διάρκεια του πρώτου δεκάλεπτου).

Επόμενη φιλική μάχη για τους «ασπρόμαυρους» είναι ορισμένη για το Σάββατο (15/9), στο “Παλατάκι”, με αντίπαλο τον Ηφαιστο Λήμνου.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-34, 67-44, 90-63

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 12 (2), Χρυσικόπουλος 8 (2), Σχίζας 9 (1), Κόνιαρης 3 (1), Καρράς 4, Ζάρας 8 (2), Κλωναράς 2, Πόουπ 9, Ουίλιαμς 7 (1), Χάτσερ 6 (1), Γκάρετ 11, Γκος 11 (2)
IBB (Χακάν Γιαβούζ): Γκοντούρ 12 (1), Κούλιγκ 2, Καβακλίογλου , Τεκίν 6, Τουναλί 10, Καρλί 9 (3), Μπουγιουκμπαϊράκ 5 (1) , Μπάμπιτς 9 (1), Τόμσον 10

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα