Βιασμός στη Ρόδο: Αποκούμπι στον νόμο Παρασκευόπουλου ψάχνει ο 23χρονος – «Ψάρευαν» μαθήτριες οι δράστες

Ποιες είναι ακριβώς οι επιδιώξεις του 23χρονου που φέρεται να έχει βιάσει 19χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκεςΠυκνώνουν οι καταγγελίες για τους νεαρούς που προσέγγιζαν κορίτσια στο νησί της ΡόδουΗ συχνή παρουσία των δραστών της δολοφονίας της Τοπαλούδη, με το άσπρο βαν, σε περιοχή με πέντε σχολεία, είχε κινήσει πολλές υποψίες

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και λοιπών εξετάσεων για να διαπιστωθεί επισήμως η κατάσταση της υγείας του 23χρονου, που κατηγορείται για βιασμό από κοινού με τον 19χρονο, κατηγορούμενο και για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο, παρήγγειλε χθες αρμοδίως η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Ο 23χρονος, που έχει κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενος, δεν μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης, όπως είχε προγραμματιστεί. Την Τετάρτη το πρωί αποφασίστηκε η μεταγωγή του στις δικαστικές φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατούνται και οι κατηγορούμενοι για τον φόνο της Τοπαλούδη, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα υλοποιηθεί η απόφαση, καθώς πλέον ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Γιάννης Χριστοδούλου, προγραμματίζει να υποβάλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, σε εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου» ή επικουρικώς την προσωρινή του κράτηση σε ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα λειτουργός της Πρόνοιας κατέθεσε ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ότι ο 23χρονος, τον οποίο γνωρίζει από μικρή ηλικία πάσχει από επιληψία και έχει χαμηλό IQ ως και συνείδηση καθώς προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά προβλήματα. Ο 23χρονος, μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει και την περαιτέρω μεταχείρισή του.

Σε κάθε περίπτωση το αν εμπίπτει στον «νόμο Παρασκευόπουλου» ή μη αναμένεται να κριθεί είτε απευθείας από την κ. Ανακρίτρια είτε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναλόγως με το πού θα απευθύνει την αίτησή του ο συνήγορος υπεράσπισής του.

«Ψάρευαν» μαθήτριες

Νέα στοιχεία για τη δράση των νεαρών έρχονται στο φως και προκαλούν ανατριχίλα. Οι καταγγελίες για τους βιαστές της Ρόδου πυκνώνουν ενώ η συχνή παρουσία τους με το άσπρο βαν σε περιοχή με πέντε σχολεία, είχε κινήσει υποψίες.

Κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής μιλώντας στον ANT1, αποκάλυψε ότι ο 19χρονος που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της Τοπαλούδη, πήγαινε συχνά στο σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες. «Φαινότανε ότι ήταν σαν μια τακτική να βρούνε κοπέλα, να βρούνε το ένα, το άλλο. Ήταν μια καλή πηγή εδώ απ’ έξω. Κατά καιρούς τον έχουνε δει. Και τον 19χρονο και τον Ρομά. Αυτουνού είναι γνωστή η φάτσα, περιφερόταν εδώ πέρα σίγουρα, απέναντι από το σχολείο. Σταματάνε κάποια αυτοκίνητα και κάνουνε παρέα με τα παιδιά που πάνε στο σχολείο», ήταν τα λόγια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα