«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία» – Στους δρόμους οι μαθητές

Μεγάλη πορεία πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας μαθητές που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Παιδεία και κυρίως για τον μεγάλο αριθμό ατόμων ανά τάξη που θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια προκειμένου να κατευθυνθούν μαζικά στη Βουλή και να διαμαρτυρηθούν καθώς όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι-

χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα».


Οι μαθητές ζητούν μεταξύ άλλων:

-τη μείωση του αριθμού ατόμων ανά τάξη στα 15,
-προσλήψεις καθηγητών,
-επαρκές προσωπικό καθαριότητας,
-προσλήψεις καθηγητών,
-εύρεση κατάλληλων χώρων από το υπουργείο, τους Δήμους και τις Περιφέρειες για τα -σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα,
-ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές μαθητών
-κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
-ακύρωση της πρόθεσης για κάμερες στα σχολεία
-πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών και άλλων ψυχαγωγικών-εκπαιδευτικών μαθητικών δραστηριοτήτων.

́ȇԉʏ ӕˋKǔǑɏ ӔǍ HǍhEUROKINISSI/ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του συντονιστικού:

«Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν σωστά για όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος».

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα και οι εκπαιδευτικοί. Το δικό τους ραντεβού ήταν προγραμματισμένο επίσης στα Προπύλαια, στις 11.30.

Πηγή βίντεο: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα