Βέβαιη η ΔΟΕ για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο παρά την έξαρση του κορονοϊού (video)

Αγωνία επικρατεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και η ΔΟΕ έδειξε βέβαιη για την επιτυχία της διοργάνωσης. Έγινε νέα κατευναστική παρέμβαση και η εκτελεστική επιτροπή με ανακοίνωση της προέτρεψε τους αθλητές να συνεχίσουν να προετοιμάζονται κανονικά. Την

ίδια ώρα, η Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε – ξανά – πως υπάρχει το ενδεχόμενο οι Αγώνες να γίνουν πιο μετά από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Την ισχυρή στήριξή τους προς τους Θερινούς Αγώνες του Τόκιο εξέφρασαν σήμερα για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμπας Μπαχ και το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, χωρίς να κάνουν λόγο για αναβολή ή μετακίνηση της διοργάνωσης, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. Η ΔΟΕ ανέφερε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες του ΠΟΥ…

«Προετοιμαζόμαστε για μια επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020», δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην έναρξη συνάντησης όπου συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

IOC President Thomas Bach: “Following a very comprehensive discussion today with the executive board, the IOC remains fully committed to the success of the Tokyo Games 2020." @Brian_Pinelli reporting from Lausanne #coronavirus https://t.co/60nnfOxOzY pic.twitter.com/wzlbL7Df3R

— Gerard Farek (@farekg) March 3, 2020

Τι λέει η ανακοίνωση της ΔΟΕ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ εκτιμά και στηρίζει τα μέτρα που έχουν παρθεί, τα οποία συγκροτούν ένα σημαντικό μέρος των σχεδίων του Τόκιο να φιλοξενήσει ασφαλείς Αγώνες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ακόμα: «Η ΔΟΕ θα συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες του ΠΟΥ, του κορυφαίου οργανισμού του ΟΗΕ που ασχολείται με το θέμα. Η Εκτελεστική Επιτροπή εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον ΠΟΥ για τη συνεχιζόμενη πολύτιμη συνεργασία και αρωγή.

«Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά μαζί για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του κορονοϊού. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο».

#Coronavirus: IOC president Bach urges athletes to prepare ‘full steam’ for @Tokyo2020 @Olympics

Read more here: https://t.co/VVCzBlwvxB#CoronavirusOutbreak #Tokyo2020 #Olympics #SportsTourism #SportsBiz @Tokyo2020 pic.twitter.com/asIK58Qjro

Sports Tourism News & Events (@SportsTourismNE) March 3, 2020

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σημείωσε πως «είναι απόλυτα αφοσιωμένοι» στο να διεξαχθούν οι Αγώνες, όπως έχει αρχικά προγραμματιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν επανειλημμένα τονίσει πως οι Αγώνες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα 24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου, θα διεξαχθούν κανονικά, παρά την έξαρση του κορωναϊού και πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

Σημειώνεται πως αρκετές αθλητικές διοργανώσεις ανά την υφήλιο έχουν αναβληθεί στη διάρκεια της επιδημίας.

#e_RadioUS IOC stands firm on Tokyo Games despite coronavirus concerns https://t.co/WBJfwI5BlI pic.twitter.com/KGcWe6p2wj

— E-Radio.US (@eRadioUS) March 3, 2020

Τόκιο: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενδέχεται να γίνουν πιο μετά από την προγραμματισμένη ημερομηνία

Με αφορμή την παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού η Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο οι Αγώνες να γίνουν πιο μετά από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Σε ερώτηση που της έγινε στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας, η κ. Χασιμότο είπε πως το συμβόλαιο που έχει το Τόκιο με τη ΔΟΕ «αναφέρει πως οι Αγώνες πρέπει να γίνουν μέσα στο 2020», προσθέτοντας πως «αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ότι επιτρέπεται μια αναβολή». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το ότι οι Αγώνες θα γίνουν εντός προγράμματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ με τη μεγαλύτερη χρονική παρουσία αυτή τη στιγμή, είχε δηλώσει στο «Association Press» πως αν δεν καταστεί εφικτός ο έλεγχος της κρίσης του κορονοϊού μέχρι τα τέλη Μαΐου, τότε οι αγώνες θα ακυρωθούν. Αν και από την Οργανωτική Επιτροπή τόνιζαν: «Κανένας σχεδιασμός για αναβολή ή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω του κορονοϊού».

Την ίδια ώρα, ένας υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου να δηλώνει ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός αν χρειαστεί. Επίσης, πήρε αναβολή ενός έτους στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου στην Κίνα λόγω του κορονοϊού.

#Tokyo’s contract with the International Olympic Committee (IOC) allows it to postpone the Games until the end of the year, #Japan’s Olympics minister said on Friday, amid concern the #coronavirus outbreak could force the IOC to cancel themhttps://t.co/DbiaVn9teb pic.twitter.com/zpWaS6EeNE

— Arab News Japan (@ArabNewsjp) March 3, 2020

Πηγή: Βέβαιη η ΔΟΕ για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο παρά την έξαρση του κορονοϊού (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα