Βασιλειάδης: Ήρθε η ώρα για Final 4 Euroleague στην Ελλάδα (εικόνες – video)

Το Final 4 της Euroleague για το 2019 θα διεξαχθεί στη Βιτόρια. Ιδιαίτερα υψηλές είναι, όπως φαίνεται, οι πιθανότητες να φιλοξενήσει η Αθήνα το Final 4 του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ μέσα στην επόμενη διετία. «Έχει έρθει η ώρα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στο περιθώριο της παρουσίασης από τον ΕΣΑΚΕ

του 27ου επαγγελματικού πρωταθλήματος, στο Athens Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

«Ευελπιστούμε να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα» σχολίασε αρχικά για το πρωτάθλημα της Α1 που αρχίζει στις 6 Οκτωβρίου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Βασιλειάδης και εν συνεχεία εξήγησε πόσο σημαντικό είναι που το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ θα είναι «ελεύθερο» και «ξεκλείδωτο» στη δημόσια τηλεόραση για τα επόμενα δύο χρόνια (πλην των εντός έδρας αγώνων των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού).

«Μία χρονιά που αρχίζει με καλούς οιωνούς, μια χρονιά που επιβεβαιώνει τη σχέση της δημόσιας τηλεόρασης με το ελληνικό μπάσκετ. Πέρυσι ζήσαμε τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ σε όλες τις τηλεοράσεις των Ελλήνων, στην Ελλάδα και τον κόσμο, μέσα από τη δημόσια τηλεόραση. Φέτος βλέπουμε την εμβάθυνση της συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό που το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, επαγγελματικός και ερασιτεχνικός, ομαδικά και ατομικά αθλήματα, έχουν όλα τη θέση που πρέπει μέσα από τη δημόσια τηλεόραση. Επομένως, έχουμε διπλή χαρά και νομίζω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι όλες οι ομάδες φαίνεται ότι έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Το μπάσκετ μας έχει συνηθίσει σε πολύ όμορφες στιγμές, σε πολύ μεγάλες διακρίσεις και είμαστε έτοιμοι ακόμη για μία συναρπαστική χρονιά», επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο τέλος ο υφυπουργός Αθλητισμού προχώρησε και σε μία αποκάλυψη. Στην ερώτηση αν μπορούν οι Έλληνες φίλαθλοι να ελπίζουν στη διοργάνωση ενός Final 4 Euroleague στην Ελλάδα (σ.σ. το τελευταίο ήταν αυτό της Αθήνας το 2007), απάντησε:» «Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα! Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και αυτό το δείχνει και μέσα από τις διοργανώσεις που διεκδικεί! Επομένως, νομίζω ότι θα πρέπει να τα δούμε αυτά πολύ σοβαρά».

Παρουσιάστηκε η Basket League της σεζόν 2018-19

Γεμάτοι αισιοδοξία και πίστη για επιτυχίες παρουσιάστηκαν οι προπονητές και οι παίκτες που εκπροσώπησαν τους συλλόγους τους στην εκδήλωση παρουσίασης της Basket League για τη σεζόν 2018-19 την Δευτέρα (02/10).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης βράβευσε τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, για την κατάκτηση του Basketball Champions League, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος της Α1 από τον ΕΣΑΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για την ΑΕΚ η περυσινή. Αυτό μας έχει δώσει φέτος την ευκαιρία, να διεκδικήσουμε και το Διηπειρωτικό. Τα εύσημα πηγαίνουν στους παίκτες, τους προπονητές, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς οι παράγοντες, μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ο οργανισμός ΑΕΚ, κατέκτησε δύο επιπλέον τίτλους, εκτός γηπέδου. Ο ένας αφορά την ταινία “ 1968” που είναι μια ταινία ύμνος για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ. ήταν η πρώτη φορά, που μια ομάδα χρηματοδότησε αποκλειστικά ένα Φάιναλ Φορ, αλλάζοντας την εικόνα για τον ελληνικό αθλητισμό. Περάσαμε ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες οργανωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Δηλώσεις προπονητών

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Παναθηναϊκού)
«Δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι νέο θα κάνουμε για να μείνουμε στην κορυφή. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό και σοβαρό μπάσκετ. Αυτό προσπαθούν και θέλουν όλοι οι προπονητές. Εύχομαι σε όλους τους προπονητές να έχουν μία καλή σεζόν».

Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής Ολυμπιακού)
«Πάντα λέω ότι θα δούμε τι θα φέρει το φως του ήλιου. Είμαστε σαν αλχημιστές, προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο προϊόν που μπορούμε, να βγάλουμε το καλύτερο πρόσωπο των αθλητών και σαν ανθρώπους. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω πάντα. Να προσπαθώ να κάνω την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, όσο καλύτερο μπορώ, μια ομάδα με πολύ μεγάλη παράδοση. Ελπίζω να σας δω από κοντά».

Λούκα Μπάνκι (προπονητής ΑΕΚ)
«Θα είναι μία χρονιά πρόκληση τόσο για εμένα, όσο και για την ομάδα. Γνωρίζω πολύ καλά το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα της ΑΕΚ. Όταν έχεις την ευκαιρία, να είσαι κομμάτι του μπάσκετ στην Ελλάδα, δεν μπορείς να πεις “ όχι”. Όταν σου ζητούν να είσαι κομμάτι του πρότζεκτ της ΑΕΚ, δεν μπορείς να πεις “ όχι”,» είπε αρχικά ο προπονητής της Ένωσης, ο οποίος εμφανώς αστειευόμενος ανέφερε επίσης πως «είμαι αρκετά τρελός που ανέλαβα την ΑΕΚ έπειτα από μία τόσο επιτυχημένη σεζόν».

Τέλος, ο Λούκα Μπάνκι τόνισε πως «θα δώσω περισσότερο από το 100%. Για μια ομάδα όπως εμείς, φαίνεται πολύ δύσκολο να μπούμε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά είναι μια πρόκληση. Μοιραζόμαστε το ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό, βλέπω τους προπονητές του να δουλεύουν και αυτό δίνει κίνητρο σε εμένα και τους παίκτες μου να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΠΑΟΚ)
«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρσι, πρώτα από όλα σε καλό περιβάλλον για να εργαστούμε. Κάνουμε μια νέα προσπάθεια, με νέους παίκτες αλλά και έχοντας κρατήσει έναν κορμό. Τα ρόστερ είναι πιο ποιοτικά και το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αναπτύσσονται οι Έλληνες και έρχονται καλύτεροι ξένοι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε στο κρίσιμο σημείο της σεζόν».

Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Άρη)
«Στον Άρη αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στεναχώριες. Για αυτό ετοιμαζόμαστε. Μία από αυτές ήταν πως σε ένα κρίσιμο παιχνίδι το ποδόσφαιρο είχε 22.000 κι εμείς είχαμε 2.000. Τα χρήματα κύριε πρόεδρε (σ.σ. απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο) που παίρνει το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύουν την δημοτικότητά του. Πρέπει να είμαστε σταθεροί, γενναίοι, σωματικά και πνευματικά δυνατοί και να δημιουργούμε όσα περισσότερα προβλήματα γίνεται στους αντιπάλους».

Δηλώσεις παικτών

Νικ Καλάθης (παίκτης Παναθηναϊκού)
«Ο στόχος που έχω βάλει είναι να κερδίζουμε πρωταθλήματα. Να είμαι υπεύθυνος για το πώς παίζει η ομάδα, να βοηθάω τον προπονητή και να είμαι ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Οι προσωπικοί στόχοι έρχονται μαζί με τις νίκες. Ο στόχος μου είναι η ομάδα μου να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα».

Βαγγέλης Μάντζαρης (παίκτης Ολυμπιακού)
«Όλα είναι καινούρια και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να αφομοιώσουμε τη νέα φιλοσοφία του προπονητή μας. Στόχος μας φυσικά είναι και οι τρεις στόχοι. Πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα και Κύπελλο».
Για τον Ντέιβιντ Μπλατ είπε: «Του αρέσει πολύ το γρήγορο μπάσκετ. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να σκέφτεσαι. Σου δίνει 3-4 επιλογές και εσύ πρέπει να αποφασίσεις. Αυτό είναι δύσκολο γιατί όσο παίζεις και έχεις και την κόπωση πρέπει να σκέφτεσαι ακόμα πιο καθαρά. Έχω εκπλαγεί με τον τρόπο που σκέφτεται και ως άνθρωπος και ως κόουτς. Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα τα πάμε καλά».
Για τη δική του περσινή σεζόν: «Πέρσι είχα μια κακή χρονιά. Υπάρχουν δικαιολογίες κλπ, αλλά το θέμα είναι ότι τα έχω αφήσει όλα πίσω μου και έχω δουλέψει πολύ για τη φετινή σεζόν».
Για το αν τον επηρέασε τα όσα έγιναν με τον Παναθηναϊκό και για την κριτική: «Έτσι είναι στην Ελλάδα… Τη μία μέρα νικάς και είσαι ο καλύτερος, την άλλη είσαι ο χειρότερος. Με πείραξε η κακή κριτική. Με πείραξε ότι έγινε κριτική και ειπώθηκαν πράγματα για τον Βαγγέλη ως άνθρωπο και όχι για ό,τι κάνει στο μπάσκετ. Την καλόπιστη κριτική σαφώς και τη δέχομαι».
Για το αν ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενερμπαχτσε είναι φαβορί για το Final 4 της Euroleague: «Αυτές οι ομάδες είναι τα φαβορί. Τα μεγάλα μπάτζετ και αυτό συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα. Από την πλευρά μας, όπως έχουμε διαψεύσει τις προηγούμενες φορές τα προγνωστικά τα προηγούμενα χρόνια, θα στοχεύσουμε και για φέτος».
Για το αν το φετινό καλοκαίρι θυμίζει αυτό του 2011: «Θυμίζει όντως πολύ το 2011. Πολλά νέα πρόσωπα, πολλά φρέσκα πρόσωπα».
Για τον φετινό Μάντζαρη: «Θα δώσω ό, τι καλύτερο μπορώ να προσφέρω και θα κάνω ό,τι του ζητήσει ο προπονητής. Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη. Χωρίς συζήτηση».

Ντούσαν Σάκοτα (παίκτης ΑΕΚ)
«Θα ευχηθώ υγεία σε όλους και χωρίς τραυματισμούς. Προερχόμαστε από μια σπουδαία χρονιά για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Όταν αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ, ο πήχης πάντα παραμένει ψηλά. Αυτό ήταν και πριν την περσινή χρονιά, αυτό ισχύει και φέτος. Δεν υποτιμάμε κανένα και το λέω γιατί ξέρουμε ότι πάντα ο αντίπαλος, έχει μεγάλο κίνητρο με την ΑΕΚ. Πιστεύω θα είναι μια δύσκολη χρονιά, οι ομάδες έχουν δυναμώσει και ελπίζω να έρθει και περισσότερος κόσμος στα γήπεδα».

Βαγγέλης Μαργαρίτης (παίκτης ΠΑΟΚ)
«Στα 35 μου προς 36, κατάφερα να παίξω στην εθνική, να είμαι αρχηγός του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ ωραίο για μένα. Δούλεψα πολύ για να φτάσω εδώ. Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω, πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να βοηθήσω την ομάδα μου και την εθνική. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία», ήταν τα λόγια του στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-2019».

Λευτέρης Μποχωρίδης (παίκτης Άρη)
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με υγεία. Ελπίζω να έχουμε γεμάτα γήπεδα. Η απόφαση μου να μείνω στην ομάδα μου, ήταν εύκολη στο τέλος. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Όταν μαζευτήκαμε είπαμε ότι ξέρουμε πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά είπαμε να το περάσουμε όλοι μαζί».

«Η Πολιτεία είναι εδώ»

Χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την παρουσίαση του 27ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Basket League στο Athens Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε τη σημασία της δημόσιας τηλεόρασης στην κάλυψη των προσπαθειών των εθνικών ομάδων. «Δεν μπορώ να φανταστώ να μην είχε καλύψει η δημόσια τηλεόραση τον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987» δήλωσε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είπε αρχικά στη σύντομη ομιλία του: «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ. Είμαι κι εγώ, όπως το 90% των Ελλήνων, μπασκετόφιλος και ανήκω σε μία γενιά που γαλουχήθηκε με τις μεγάλες επιτυχίες της εθνική μας ομάδα, εκείνες τις τεράστιες επιτυχίες που ξεκίνησαν με το Ευρωμπάσκετ του 1987.

Υπήρξα κι εγώ αθλητής του μπάσκετ, καθώς έπαιζα μικρός με την Νήαρ Ηστ, αλλά είχα την ατυχία να μείνω στο 1.80. Είχα κι έναν προπονητή που με… δούλευε λίγο λέγοντάς μου πως “θα μπορούσες να παίξεις στην εθνική, αλλά δεν είσαι 2,15”. Δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ πως θα ήταν αν δεν υπήρχε η κάλυψη του τελικού το 1987, από τη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν είχαμε δει τον Γκάλη να κάνει τα μαγικά του, τον Γιαννάκη να καταθέτει την ψυχή του, τον Καμπούρη να βάζει τις βολές, τον Φασούλα και τα τρίποντα του Χριστοδούλου. Η κάλυψη και η μετάδοση των προσπαθειών των αθλητών μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειάς τους».

Ο Νίκος Παππάς εν συνεχεία τόνισε πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα παιδιά για πρότυπα αθλητές: «Η εποχή μας έχει ανάγκη από πρότυπα. Έχω παιδιά! Δύο κόρες! Και χθες τα είδα να βλέπουν μια εκπομπή πολύ προσβλητική, ένα ημίγυμνο κορίτσι μπροστά σε μία κριτική επιτροπή. Δεν θέλω να έχουν τέτοια πρότυπα τα παιδιά μου. Θέλω να έχουν πρότυπα τους αθλητές και τις αθλήτριες που ιδρώνουν για να πετύχουν, ανθρώπους που διαμορφώνουν και προκρίνουν άλλες ιδέες. Και σας καλώ τέτοια πρότυπα να προάγετε και εσείς. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η δημόσια τηλεόραση θα είναι στο πλευρό του ελληνικού αθλητισμού. Θεωρώ ότι οι αθλητές επιτελούν κοινωνικό ρόλο. Διαμορφώνουν πρότυπα για την κοινωνία. Το ελληνικό μπάσκετ ήταν και θα είναι στην καρδιά του Έλληνα φιλάθλου. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη και μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαι σε ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον. Νιώθω χαρούμενος που για ακόμη μία χρονιά συνεργαστήκαμε καλά και θα συνεργαστούμε ακόμη καλύτερα. Είμαι χαρούμενος που δίνουμε λύσεις για τον ελληνικό αθλητισμό. Φαίνεται ότι η τρικυμία είναι πίσω μας. Η Πολιτεία είναι εδώ για να μπορέσουμε να στήσουμε την επόμενη ημέρα. Σε αυτό τα πλαίσιο κάναμε τις παρεμβάσεις στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.

Φέραμε τη δυνατότητα να δουν από τη δημόσια τηλεόραση τα αγαπημένα τους πρότυπα, τις αγαπημένες τους ομάδες στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού. Κρατήσαμε το οικοδόμημα όρθιο, μας περιμένει ευοίωνο μέλλον και παρέα θα προχωρήσουμε και αυτή τη χρονιά. Η σταθερή επωδός μου, είναι η έκκληση προς τους παράγοντες, μετά την καλή δουλειά που έκαναν το καλοκαίρι, με τις ενισχύσεις και τις μεταγραφές! Η έκκλησή μου είναι να κρατήσουμε τον συναγωνισμό και τον ανταγωνισμό, μέσα στις γραμμές του γηπέδου.

Να έχουμε χαμηλούς τόνους, να βγει η υγεία που βγάζουν οι αθλητές μας στις κερκίδες και στους θεατές μας. Το ελληνικό μπάσκετ είναι συνυφασμένο με πολύ μεγάλες χαρές: από ατυχία δεν είχαμε ελληνική ομάδα στο φάιναλ φορ της Euroleague πέρυσι! Κατακτήσαμε το Basketbal Champions League. Φέτος εύχομαι να έχουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Σας εύχομαι σε όλους υγεία».


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
euroleague, ελλαδα, video, ωρα, euroleague, ελευθέριος βενιζέλος, καε αεκ, champions league, το φως, Καλή Χρονιά, αθηνα, απε-μπε, εσακε, athens, metropolitan, expo, βενιζελος, ΑΕΚ, ολυμπιακος, παναθηναικος, basket, league, καε, αγγελοπουλος, φορ, φως, νέα, τσσκα, καλοκαιρι, πήχης, ΠΑΟΚ, ευρωμπασκετ, προγνωστικα στοιχηματος, καθαρα δευτερα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Θόδωρος Αγγελόπουλος, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, κοινωνια, δυνατα, το θεμα, γηπεδα, δουλεια, εθνικη, εσακε, θεμα, μπασκετ, πλαισιο, ρεαλ, τηλεοραση, υγεια, φως, basket, αισιοδοξια, αλχημιστες, ανθρωπος, απε, απε-μπε, αποκαλυψη, ατυχια, γινεται, γηπεδο, δεδομενο, δευτερα, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ειλικρινα, ειπε, εποχη, επιτυχια, ερχονται, ευρωπη, ιδεες, ιδια, ιδιο, ισχυει, υφυπουργος, θυμιζει, εικονα, ομιλια, καε, καε αεκ, κυριε, κοπωση, λογια, μπορεις, νηαρ ηστ, μπε, ομαδα, παντα, παιδια, παμε, παρουσιαση, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, πιστη, πήχης, πιθανοτητες, πολιτεια, προβληματα, πρωταγωνιστες, ψυχη, ρεαλ μαδριτης, ρολο, σεζον, σιγουρος, συνεχεια, σκεφτεσαι, το φως, τσσκα, τσσκα μοσχας, φυσικα, φορ, φορα, χαρα, athens, ειπαμε, ιδιαιτερα, υμνος, κομματι, καρδια, league, μπροστα, metropolitan, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, expo, τηλεορασεις, τρελος, θελω να, ωραιο, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο
Τυχαία Θέματα