Βάσεις 2020: Έδωσαν «λευκή» κόλλα στις πανελλαδικές και πέρασαν σε πανεπιστήμια (video)

Υποψήφιος έγραψε μόνο τα προσωπικά του στοιχεία στις Πανελλαδικές, συγκέντρωσε μόλις 625 μόρια αλλά κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Δασολογίας στο Καρπενήσι. Μετά και την ανακοίνωση των Βάσεων, όπου είχαμε μεγάλη πτώση στις ιατρικές, άνοδος στις οικονομικές σχολές. Τα παράδοξα του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας συνεχίζονται.

Κατάφεραν να περάσουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρίς να… γράψουν

Ένα στοιχείο που μαρτυρά την πλήρη αποτυχία του εξεταστικού συστήματος

είναι το γεγονός ότι υποψήφιοι εισήχθησαν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα με μόλις 625 μόρια. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος έγραψε μόνο το… όνομά του.  Η περίπτωση αυτή αφορά σε υποψήφιο, ο οποίος εισήχθη στο τμήμα δασολογίας στο Καρπενήσι.

Ανάλογη εικόνα βλέπουμε και στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι, όπου υποψήφιος κατέλαβε μια θέση με 1700 μόρια. Το εντυπωσιακότερο βέβαια είναι ότι υποψήφιος κατάφερε να εισαχθεί σε τμήμα Μαθηματικών με 3.125 μόρια (πρόκειται για το τμήμα Μαθηματικών Σάμου).

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων φαίνεται ότι δεκάδες υποψήφιοι μπήκαν σε πανεπιστημιακές σχολές με βαθμούς κάτω της βάσης.

Σε γενικές γραμμές η πτώση των βάσεων είναι σχεδόν καθολική με εξαίρεση τμήματα όπως τα οικονομικά και οι Νομικές σχολές. Εντυπωσιακή είναι και η πτώση των βάσεων  σε όλες τις ξένες Φιλολογίες, τα τμήματα Χημείας, Νοσηλευτικής, προσχολικής Ηλικίας, Ιστορίας Εθνολογίας και Μαιευτικής.

Αυτές είναι οι σχολές που απαιτούν λιγότερα από 1.000 μόρια

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι φέτος τρία τμήματα έχουν βάση κάτω των 1.000 μορίων.

Πρόκειται για τα τμήματα:

– Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα στο Καρπενήσι. Βάση εισαγωγής 2020: 625.

– Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής, του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Μεσολόγγι. Πτώση: Βάση εισαγωγής 2020: 875.

– Περιβάλλοντος, του Ιόνιου Πανεπιστημίου, με έδρα τη Ζάκυνθο. Βάση εισαγωγής 2020: 900.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρσι, η χαμηλότερη βάση εισαγωγής ήταν 4.016 (Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη).

Keywords
Τυχαία Θέματα