Βαρουφάκης «καρφώνει» Καμμένο: Είχε πει να επιστρέψουμε στη δραχμή

Στην αντεπίθεση κατά του Πάνου Καμμένου για όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ πέρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριζε την επιστροφή στη δραχμή το 2015.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου

πως ήταν «υπάλληλος» του Σόιμπλε και πως εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση μετά από παρέμβασή του.

«Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν συνέβησαν αυτά. Όχι στο Σύμπαν στο οποίο ζούμε. Έχετε νιώσει να σας κατασπαράζει ετοιμοθάνατο πρόβατο; Έτσι ένιωσα μόλις τώρα. Αλλά πέραν αυτού, τέτοιο βράδυ που περιγράφει ο κύριος Καμμένος δεν υπήρξε. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός σε μία κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι μύθος. Απολύτως. Οι συναντήσεις που είχαμε με τον κύριο Καμμένο ήταν στα υπουργικά συμβούλιο όπου μου έλεγε “προχώρα παιδί μου, είμαι μαζί σου”. Η στάση Καμμένου εκείνο το εξάμηνο ήταν ”αφήστε με να είμαι υπουργός Άμυνας, να έχω τη χαρά του υπουργού Άμυνας και εγώ ό,τι πείτε, μαζί σας είμαι”», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς ποια ήταν τότε η στάση του κ. Καμμένου απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, επισήμανε: «Η στάση του ήταν “αφήστε με εμένα στο υπουργείο Άμυνας και ό,τι πείτε είμαι μαζί σας”».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Καμμένος είπε τότε «να γυρίσουμε στη δραχμή», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Βεβαίως και το είπε».

Το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα