Τζορτζ Φλόιντ: Οι Δημοκρατικοί γονάτισαν στο Κογκρέσο για οκτώ λεπτά στη μνήμη του – Αποχαιρετισμός στο Χιούστον(video)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες στο αμερικανικό Κογκρέσο με τους Δημοκρατικούς να γονατίζουν σήμερα (8/6) για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα σιωπής αποτείνοντας φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ και άλλους Αφροαμερικανούς «που έχασαν άδικα τη ζωή τους».

Ο χρόνος αυτός είναι ο ίδιος που ο λευκός αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν γονάτισε στον λαιμό του κόβοντας την ανάσα στον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Η συμβολική κίνηση έλαβε χώρα στην «Αίθουσα της χειραφέτησης», που ονομάστηκε έτσι προς τιμή των σκλάβων που εργάστηκαν στην κατασκευή του Καπιτωλίου στην

Ουάσινγκτον, τον 18ο αιώνα, προτού οι Δημοκρατικοί παρουσιάσουν την πρότασή τους για μια μεταρρύθμιση της αστυνομίας.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν η δημοκρατική πρόεδρος του Κογκρέσου Νάνσι Πελόζι, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, καθώς και περίπου 20 κοινοβουλευτικοί, εκ των οποίων αρκετοί Αφροαμερικανοί.

Το σχέδιο νόμου που θα παρουσιαστεί προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός εθνικού μητρώου για τους αστυνομικούς που διαπράττουν υπερβάσεις εξουσίας και φιλοδοξεί να καταστήσει πιο εύκολη την άσκηση νομικών διώξεων σε βάρος αστυνομικών, να επανεξετάσει τη στρατολόγηση και την επαγγελματική κατάρτισή τους.

Αποχαιρετισμός στο Χιούστον

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από το πρωί σήμερα (8/6) στο Χιούστον του Τέξας για να τιμήσουν τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό κατά τη σύλληψή του πριν από δύο εβδομάδες, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

US protests: Thousands expected at public viewing for George Floyd in Houston https://t.co/61ocf8StUS

— FoggyDew

Keywords
Τυχαία Θέματα