Τζανακόπουλος: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας (video)

Δείπνο γνωριμίας είχαν το βράδυ της Πέμπτης έλληνες και τούρκοι δημοσιογράφοι.

Πρόκειται για δείπνο που διοργάνωσαν από κοινού το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, και τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ/ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, όσο και γενικός διευθυντής ειδήσεων στο πρακτορείο Αναντολού, Μετίν Μουτάνογλου, υπογράμμισαν πως οι δημοσιογράφοι

μπορούν να συμβάλλουν εποικοδομητικά στο χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τη συνάντηση χαιρέτισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας: «Καλωσορίζω τους φίλους τούρκους δημοσιογράφους. Όπως καλωσορίσαμε νωρίτερα τον τούρκο πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου και εύχομαι η επίσκεψη αυτή να ολοκληρωθεί και να στεφθεί με επιτυχία».

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε εξάλλου ιστορική την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την πρώτη τούρκου προέδρου μετά από 65 χρόνια, και συνέχισε σημειώνοντας ότι είναι «πολύ μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, σε μια περίοδο που η αναβάθμιση αυτή είναι πιο αναγκαία από ποτέ, (και) οι δυο χώρες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας γενικότερα αποσταθεροποιημένης περιοχής», Άλλωστε, «η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης καλής γειτονιάς μπορούν να παίξουν κορυφαίο ρόλο στη σταθερότητα», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εκτός από τις θερμές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ επεσήμανε στο χαιρετισμό του: «Σε πολλά μέρη της Ευρώπης ο λόγος της δημοσιογραφίας και της πολιτικής δηλητηριάζει τους λαούς. Εμείς με την Ελλάδα είμαστε γειτονικές και φιλικές χώρες αλλά δυστυχώς κάποιες φορές ο λόγος που χρησιμοποιείται, η ρητορική που χρησιμοποιείται, έχει αρνητικές επιδράσεις στην νεολαία. Πρέπει να δώσουμε στους νέους το μήνυμα ότι το Αιγαίο είναι και θάλασσα ειρήνης», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σήμερα είδαμε ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας και ο έλληνας πρωθυπουργός έχουν τη δυνατότητα και μπορούν να μιλούν ανοιχτά και ξεκάθαρα για τα πάντα».

«Έχουμε ανάγκη σήμερα να δώσουμε στους λαούς μας μηνύματα ειρήνης», κατέληξε ο κ. Τσελίκ. 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα