Τζανακόπουλος: Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν (video)

«Siemens, εξοπλιστικά, Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, συνθέτουν τα πεπραγμένα του Σημίτη»«Ο κ. Σημίτης ή δεν ήξερε ή δεν παραδέχεται, πράγμα πολύ χειρότερο»«Βολές» και εναντίον Στουρνάρα ο οποίος θα έπρεπε «να βλέπει πιο καθαρά»

Με μία επιχειρηματολογία τύπου «δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα, δεν λέω τίποτα» σχετικά με πεπραγμένα των κυβερνήσεών του, επανήλθε το βράδυ

της Τρίτης στην τηλεοπτική, αλλά και πολιτική επικαιρότητα μετά από 13 χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Απεκδυόμενος κάθε πολιτική ευθύνη των σκανδάλων των κυβερνήσεών του, και αποδίδοντας τα πάντα στο… κοινωνικό φαινόμενο της διαφθοράς, ο κ. Σημίτης ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ενήμερος για όσα έπρατταν οι υπουργοί του.

Κάτι τέτοιο σχολιάστηκε πολύ δηκτικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου στο Star, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν».

«Ο κύριος Σημίτης, ο οποίος χθες έδινε και συμβουλές για την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είδε από μπροστά του να περνάνε η Siemens, το χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κύριος Μαντέλης, ο κύριος Τσουκάτος, ο κύριος Τσοχατζόπουλος, ο κύριος Παπαντωνίου. Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν.

Και εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε ο κύριος Σημίτης δεν γνώριζε, επομένως είναι πλήρως ανίκανος και μάλλον θα έπρεπε να διατηρεί μία συνεσταλμένη σιωπή ή ο κύριος Σημίτης γνώριζε, πράγμα το οποίο είναι πολύ χειρότερο για τον ίδιο», ήταν τα λόγια του κ. Τζανακόπουλου.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε: Μου κάνει πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση, γιατί δεν ερωτήθηκε ο κύριος Σημίτης για όλα αυτά. Και μάλιστα έκανε και ένα κοινωνιολογικό σχόλιο, λέγοντας ότι η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο. Τι θα πει αυτό; Δεν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για τη διαφθορά;

«Δεν νομοθετούμε αν δεν συμπεριληφθεί το θέμα του χρέους»

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει αν δεν υπάρξει πρώτα συνολική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας τη «βαθιά πεποίθηση» ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Για το θέμα της ΔΕΗ σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι «συμπαγής» στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της, στα εργασιακά δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ενώ στις ομαδικές απολύσεις -και πολύ περισσότερο στο λοκ άουτ και στο συνταξιοδοτικό- είπε πως «γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για μια ήπια προσαρμογή».

«Εμπλεγμένος ο Στουρνάρας»

Για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα τόνισε: «Δεν μπορεί να μιλά σαν μην είχε καμιά σχέση -διότι ο κ. Στουρνάρας καλώς ή κακώς ήταν ενεργά εμπλεκόμενος σε όλα όσα συνέβησαν στη χώρα από το 2012 μέχρι το 2014. Αυτό είναι ένα.

Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι όταν θεσμικοί παράγοντες επικαλούνται την ανεξαρτησία τους, θα πρέπει να έχουν ένα καθαρότερο βλέμμα, να μιλούν όσο πιο τεχνοκρατικά γίνεται, να αποφεύγουν την πολιτικολογία και να αποφεύγουν να ταυτίζονται με συγκεκριμένα πολιτικά αφηγήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα