Τσίπρας στο iSYRIZA: Δεν πειράζει που φάγαμε ξύλο, γιατί η αλήθεια και καίει και μένει

Απαντήσεις στις 20 δημοφιλέστερες ερωτήσεις που υπέβαλαν τα μέλη του “iSYRIZA”, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την διαδικτυακή πρωτοβουλία “i ask and watch”.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Atractos, παρακολούθησαν απευθείας τα μέλη της διαδικτυακής πλατφόρμας. Το i watch είναι το πρώτο εργαλείο διαβούλευσης

της πλατφόρμας. Είχε προηγηθεί η διαδικασία της υποβολής των ερωτήσεων και ακολούθως της ψηφοφορίας για την επιλογή των 20 δημοφιλέστερων.

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι στην επόμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η 13η σύνταξη θα δοθεί κανονικά σε όλους τους δικαιούχους, ακόμη και σε εκείνους που δεν θεωρούνται χαμηλοσυνταξιούχοι και τον Μάιο του 2019 πήραν μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε με τη φράση «φάγαμε πολύ ξύλο χθες γιατί είπαμε μία αλήθεια», στο ερώτημα μέλους του iSYRIZA «πότε θα καταφέρουμε να πάρουμε την εξουσία» που τού υποβλήθηκε.

Επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας επανήλθε στην άποψη που διατύπωσε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη φορά Αριστερά να δεί τι θα κάνει με τους αρμούς της εξουσίας, άποψη που προκάλεσε έντονη κριτική από πλευράς της κυβέρνησης. «Δεν μάς πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια και καίει και μένει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα πέρασε μία πολύ δύσκολη περιπέτεια τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πειραματόζωο της ΕΕ, εφαρμόστηκαν θεωρίες του δόγματος του σοκ…», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο όραμά του, ότι «η Ελλάδα θα επανέλθει στον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα είναι συνώνυμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας και θα βγάζει και ένα πρόσωπο ανθρωπισμού, όπως έπραξε το 2015, απέναντι στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Επίσης θα είναι μία Ελλάδα που θα μπορεί να καλύπτει τα όνειρα και τις προσδοκίες της νέας γενιάς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε σκληρή επίθεση από τους μηχανισμούς διάδοσης fake news»

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δέχθηκε σκληρή επίθεση από τους μηχανισμούς διάδοσης fake news. Ως παράδειγμα έφερε ότι «ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να αξιοποιήσει faκe news, με τις αναφορές του στην Βουλή για την οικογένειά του και τα εισοδήματά του, που του γύρισε μπούμερανγκ». Συνεχίζοντας είπε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα fake news είναι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να δίνουμε τις απαντήσεις που πρέπει. Το μεγάλο όπλο για την αριστερά είναι πάντα η αλήθεια και η δικαιοσύνη».

«Οι κινήσεις της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο είναι οφσάιντ», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «είναι ένας συνδυασμός διαπλοκής και ανικανότητας γιατί είναι μία κυβέρνηση εξυπηρέτησης συμφερόντων… Όταν είσαι υποχρεωμένος να εξοφλείς γραμμάτια υπάρχει πρόβλημα. Και ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να νομίζει ότι κέρδισε μόνος του τις εκλογές, εκείνοι όμως που τον έκαναν πρωθυπουργό έχουν άλλη άποψη. Και όταν αυτοί έχουν και από μία ομάδα και ένα κανάλι τότε δημιουργείται πρόβλημα».

Πηγή: Τσίπρας στο iSYRIZA: Δεν πειράζει που φάγαμε ξύλο, γιατί η αλήθεια και καίει και μένει - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα