Τσίπρας στην ΚΟ: Συμφωνία με προοπτική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια (video)

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας δήλωσε ο Τσίπρας στην ΚΟ«Το 2017 θα πράξουμε ό,τι και στο τέλος του 2016 με το πλεόνασμα»

«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της υλοποίησης της εντολής που λάβαμε από τον ελληνικό λαό πριν από 19 μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,

στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της θητείας μας, στο τέλος της τετραετίας», σημείωσε κάνοντας ειδική αναφορά στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εργασιακή κανονικότητα, στα μέτρα για το χρέος.

«Την έξοδο από την επιτροπεία εμείς θα την καταφέρουμε. Ξαναστήνουμε τη χώρα στα δικά της πόδια, απέναντι σε αυτούς που τη λεηλάτησαν και τη γονάτισαν», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι «όταν θα έρθει η ώρα, η κυβέρνηση αυτή θα διανείμει όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και με ασφάλεια έναντι στόχων την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων. Στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ό,τι πράξαμε και στο τέλος του 2016».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον στόχο μας: Να βγάλουμε το καλοκαίρι του 2018 οριστικά την πατρίδα μας από τα μνημόνια και από την ταπεινωτική πολλές φορές επιτροπεία. Αυτό αποτελεί το πρώτιστο καθήκον μας, αποτελεί πατριωτικό καθήκον», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία που δίνει προοπτική εξόδου, μία συνολική συμφωνία γιατί περιλαμβάνει και το χρέος, που κανείς δεν θα ισχυριστεί ότι είναι μια εύκολη επιλογή. Όμως μπορούμε να ισχυριστούμε και να το αποδείξουμε ότι έχει τις λιγότερο δυνατές πληγές για το κοινωνικό σώμα, δεδομένων των συσχετισμών εντός των οποίων παλεύουμε», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση και δη τη ΝΔ που έλεγε τόσους μήνες στην κυβέρνηση να υπογράψει όποια συμφωνία τής έφερναν οι θεσμοί, παρότι δεν περιλαμβάνονταν αντίμετρα. Μάλιστα, την κατηγόρησε ότι ζητούσε εκλογές για να κλείσει την αξιολόγηση εκείνη, με τον κ. Γεωργιάδη, όπως θύμισε, να λέει ότι η ΝΔ θα πάρει τόσα κι άλλα τόσα μέτρα.

«Τώρα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε με νηφαλιότητα την επόμενη μέρα και ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, κι αυτό πρέπει να το κάνουμε όχι με τους Θεσμούς, αλλά με τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις, με την αυτοδιοίκηση, κι αυτό ξεκινήσαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση με τη στάση της.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα επειδή είναι απελπισμένος», τόνισε χαρακτηριστικά

«Εμείς δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας, ούτε τη στοχοπροσήλωσή μας, πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση και τη βγάλαμε έξω από τους τοίχους του Χίλτον», σημείωσε.

«Είναι ορατό πλέον -και αυτό φέρνει ταραχή στα άλλα στρατόπεδα- ότι πολύ σύντομα θα είμαστε η κυβέρνηση που έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, από τα μνημόνια, τη διαρκή λιτότητα και την ταπεινωτική επιτροπεία. Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια και αυτός ο αγώνας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Σημειώνεται ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η συνολική συμφωνία έως τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις 22 Μαΐου που θα περιλαμβάνει και ρητές δεσμεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα