Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης (video)

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο γάλλος πρωθυπουργός ο οποίος επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του προς την Ελλάδα τονίζοντας ότι θα βγει ενισχυμένη από την κρίση.

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι είμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά στην ολοκλήρωση, όχι απλά μιας αξιολόγησης, αλλά μιας ολικής συμφωνίας που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας πολυετούς κρίσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

κατά τις κοινές δηλώσεις τους.

Σχετικά με ερώτηση για το ενδεχόμενο κάποιες χώρες να συνεχίσουν να θέτουν αντιρρήσεις, ο κ. Τσίπρας τόνισε την πεποίθησή του πως έχει γίνει πια σε όλους κατανοητό ότι μια ολιστική συμφωνία για την Ελλάδα είναι win-win, αμοιβαία επωφελής όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλους.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, έχει καταφέρει να δείξει σημάδια ανάκαμψης και σοβαρότητας και έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, σχολίασε ότι πλέον σε αυτές τις κρίσιμες συζητήσεις δεν θα είναι αποκλειστικά μόνος ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, αλλά ότι θα είναι και άλλοι συνάδελφοί του που θα στηρίζουν αυτές τις απόψεις.

«Στόχος μας είναι μία Ευρώπη ενωμένη και κοινωνικά ισχυρή»

Ακόμα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «Είμαστε αντίθετοι σε μία Ευρώπη διαιρεμένη και των πολλών ταχυτήτων».

Ευχαρίστησε τη Γαλλία για την έμπρακτη και αμέριστη συμπαράστασή της προς την Ελλάδα τονίζοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας είναι ακόμα πιο ισχυρές γιατί δοκιμάστηκαν σε δύσκολες στιγμές.

«Το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα ήταν ουσιαστικό, η Γαλλία στήριξε ενεργά και ουσιαστικά την Ελλάδα τηρώντας μια παράδοση πολύ στενών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς μας, αλλά ταυτόχρονα τηρώντας και μια φιλοευρωπαϊκή στάση και πολιτική», υπογράμμισε.

Τόνισε παράλληλα ότι «απαιτείται ένας ισχυρός και δεσμευτικός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς η Ευρώπη έχει πλέον απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές αξίες και τα οράματά της».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, καλούμαστε πλέον να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις για το ευρωπαϊκό μέλλον.

Τόνισε επίσης ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τον πιο σκληρό τρόπο.

«Απόλυτη εμπιστοσύνη της Γαλλίας στην Ελλάδα»

Τις στενές σχέσεις, το «πόσο κοντά» βρίσκονται Γαλλία και Ελλάδα επισήμανε με τη σειρά του ο γάλλος πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε το ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης εμπιστοσύνης της Γαλλίας προς την Ελλάδα και το μέλλον της, την ικανότητά της να συμμετέχει αποφασιστικά και χρήσιμα στην οικοδόμηση της Ευρώπης.

«Σήμερα η Ελλάδα έχει κάθε προοπτική ανάπτυξης, επενδύσεων», όλες οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν, τόνισε.

«Η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας», «πράγμα που κάνουμε και τώρα συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι υπάρχει βούληση εκ μέρους της Ελλάδας και των εταίρων της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει καλά αποτελέσματα και καλούς συμβιβασμούς.

Ο κ. Καζνέβ έστειλε το μήνυμα ότι Θα πρέπει στο Eurogroup να εξεταστούν και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλοι για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείς σχετικά με τη β’ αξιολόγηση και το γεγονός ότι κάποιες χώρες «μπλοκάρουν» τις αποφάσεις για το χρέος, σημείωσε ότι σκοπός είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια και μέσα από τους κατάλληλους συμβιβασμούς, να υπάρξει κατάληξη στις κατάλληλες αποφάσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ως προς το θέμα του χρέους, είπε ότι υπάρχουν απτά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το μέλλον.

«Επιθυμούμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο, υπάρχουν δεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα και τηρούνται», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα