Τσίπρα, κάτω τα χέρια από τα συρτάρια

Γνώμη altsantiri.gr

Το Μακεδονικό γίνεται αφορμή για να διαπιστώσουμε γι’ άλλη μια φορά τον χαρακτήρα μας. Ως Έλληνες αντιδρούμε πολύ ορθά στην οποιαδήποτε αλλοίωση των εθνικών μας χαρακτηριστικών, αλλά οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούν ως χώρα έχουν ανέβει χρόνια τώρα στο βάθρο της υποκρισίας και σπέρνουν ψεύδη. Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο γέρος Καραμανλής, όσο και οι άλλοι, οι μετέπειτα της μεταπολίτευσης αλλά κι αυτοί της χούντας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν αποδεχτεί τη λέξη Μακεδονία στις εκατέρωθεν συνομιλίες όλα αυτά τα χρόνια. Άλλοι πρότειναν uppermacedonia, άλλοι πρότειναν

gornamacedonia, άλλοι είπαν novamacedonski, άλλοι νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας, άλλοι Σλαβομακεδονία. Το Μακεδονία πάντως το είπανε σε κάθε περίπτωση.

Τώρα συμπαραστέκονται στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα, ένα συλλαλητήριο που αρνείται να υπάρχει η λέξη Μακεδονία σε κάθε περίπτωση, σε απλό η σύνθετο όνομα. Το πρώτο βραβείο της υποκρισίας παραλαμβάνει αβίαστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος «πουλάει» τον πατέρα του και την αδερφή του προκειμένου να συνθρονιαστεί στην εξουσία με τον αχώριστο χουντικό αντιπρόεδρό του.

Όχημά τους η Νέα Ακροδημοκρατία.

Δεν υπάρχει πλέον Νέα Δημοκρατία, υπάρχει ένα ακροδεξιό μόρφωμα, όπου οι εκτοπισμένοι Καραμανλικοί και Μεϊμαρικοί παριστάνουν το παλιό κέντρο.
Όμως το κέντρο απέθανε. Ξεψύχησε στα χέρια των νεοχουντικών Άδωνη, Βορίδη και Πλεύρη. Το κόμμα ανήκει ιδεολογικά στον Άδωνη και κληρονομικώ δικαίω στον επηρμένο Κυριάκο που ζει μέρες Λουδοβίκου στο βλέμμα του.

Τι τον σιγουρεύει για την έλευση του στην εξουσία; Η υποταγή της Φώφης και δεύτερον και σημαντικότερο η αποδόμηση της Χρυσής Αυγής και η συμπόρευση των υπερεθνικιστών με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κασιδιάρης, αν έχετε προσέξει, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο και συμβάλλει διά της σιωπής του στη Νέα Δημοκρατία. Το είχε πράξει και επί Σαμαρά, όμως εκεί κρατήθηκαν τα προσχήματα. Τον είχανε φυλακίσει προσωρινά μέχρι να γίνουν εκλογές, οπότε υπήρχε υποτίθεται σοβαρός λόγος για τον οποίον δεν μιλούσε. Από την άλλη βλέπουμε ότι ο βουλευτής Μίχος της Χρυσής Αυγής πήρε μεταγραφή στο ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθώντας να δώσει υπόσταση σ’ έναν χώρο που έχει πεθάνει.

Η εκκλησία υποκύπτει στα ακροδεξιά ένστικτα, οι εθνικιστές που ηγήθηκαν του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη κέρδισαν το παιχνίδι στη δεύτερη φάση του.
Ανάγκασαν τον Ιερώνυμο να κάνει κωλοτούμπα. Θρησκευτική μεν, κωλοτούμπα δε.

Η μεγάλη τους επιτυχία όμως είναι ότι έπεισαν τον Μίκη Θεοδωράκη να μιλήσει στο συλλαλητήριο και έτσι να ξεπλυθεί ο υπερεθνικός χαρακτήρας και να δοθεί αριστερό άρωμα σε ακροδεξιά παιχνίδια. Ο Μίκης έχει τις απόψεις του και την ιστορία του που είναι σεβαστές και κατανοητές. Δεν υπηρέτησε και δεν υπηρετεί την ακροδεξιά. Η ακροδεξιά τον παγιδεύει, καθώς νιώθει ότι ο λόγος του τους «κάνει» αυτή τη φορά.

Όποτε θέλουν, άλλωστε, τα ΜΜΕ τον κάνουν σημείο αναφοράς, όποτε θέλουν τον απομονώνουν. Πότε είναι ένας σημαντικός Έλληνας και πότε είναι ένας που γέρασε πια. Όμως η ομιλία του Θεοδωράκη θα φέρει αποτελέσματα ανεξαρτήτως της δικής του θέλησης, η οποία είναι ανιδιοτελής, καθαρή και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Θα μαλακώσει, όμως, τη γνώμη του κόσμου απέναντι στους Χρυσαυγίτες είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει ο Μίκης. Και αναμφίβολα δεν το θέλει. Όμως ο Θεοδωράκης έχει υπάρξει συνεργάτης του γέρου Μητσοτάκη και γνώριζε τις απόψεις του για το Μακεδονικό. Το ερώτημα είναι διαφώνησε ποτέ ανοιχτά; Οργανώθηκε συλλαλητήριο εναντίον αυτών των απόψεων των προκλητικότατων του αποβιώσαντος Μητσοτάκη; Απ΄ ό,τι θυμόμαστε όχι. Συμφωνεί με την άποψη του Άδωνη, που λέει ότι ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία;

Δεν ήταν τόσο μικρός όταν τα είπε αυτά, ώστε να έχει το ακαταλόγιστο. Δεν ήταν στην κούνια με τις κουδουνίστρες.

Ο Κυριάκος άνοιξε τις πόρτες στην ακροδεξιά και μέσω του Μακεδονικού προσπαθεί να συμπαρασύρει όλο αυτό το μέτωπο προς το μέρος του, αλλά δε μας λέει αν συμφωνεί με αυτά που είπε ο μπαμπάς του κι αν συμφωνεί με αυτά που πρότεινε η αδερφή του στο Βουκουρέστι. Υπάρχει πρόταση συνθέτης ονομασίας στο Βουκουρέστι; Περιέχει αυτή η σύνθετη ονομασία το όνομα Μακεδονία; Μπορεί να τη ρωτήσει την αδερφή του ή δεν μιλούν καθόλου;
Υποκρισία πλήρης. Σάπισε η χώρα, σάπισε η πολιτική μέσα στα ψέματα.

Και έρχεται ο Τσίπρας που επιθυμεί να επιλύσει το θέμα, ένα θέμα που οι άλλοι δημιούργησαν, στο οποίο έχουν ήδη συμφωνήσει, αλλά θέλει αυτός να βάλει την υπογραφή, γιατί θεωρεί ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία.
Ε, λοιπόν όχι. Ας το αφήσει αυτό το θέμα. Δε χρειάζεται λύση. Οι Έλληνες επιθυμούν η ιστορία αυτή να διαιωνίζεται. Υποκρίνονται κι αυτοί πως δεν ξέρουν τι έκαναν οι άνθρωποι που εξέλεγαν επί 40 χρόνια. Αγνοούν ότι από το 1995 η χώρα αυτή έχει το όνομα πΓΔΜ επίσημα. Δηλαδή της Μακεδονίας.

Τη Μακεδονία, λοιπόν, την ξεπούλησαν τα καλά παιδιά της μεταπολίτευσης, αλλά όπως πάντα θέλουν τη σφραγίδα να τη βάζουν άλλοι και οι ίδιοι να παίζουν τους ανήξερους.

Δεν χρειάζεται ο Τσίπρας να γίνει ο αυτοφωράκιας.
Ας έρθει ο δυναμικός Κυριάκος που ζήτησε «άλλη συγκυρία» να δώσει αυτός όνομα χωρίς το Μακεδονία αφού συμφωνεί με αυτή την άποψη.
Γελάνε και τα πόμολα από τις πόρτες της ιστορίας. Λοιπόν έτσι έχουμε μάθει εμείς, οι Έλληνες. Να κοιμόμαστε πάνω στα ψέματα, αρκεί τα ψέματα να είναι αυτών που ψηφίσαμε.
Παρακαλούμε λοιπόν την Αριστερά να μην μας ταράζει, να μην μας ενοχλεί και να μην παίρνει πρωτοβουλίες.

Αφήστε μας να χώνουμε τα άπλυτα στα συρτάρια για να δείχνει καθαρό το σπίτι.

Μην ανοίγετε τα συρτάρια.
Κύριε Τσίπρα, κάτω τα χεριά απ’ τα συρτάρια μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα