Τσιόδρας για εμβόλια: Αυτά θα τελειώσουν την επιδημία – Τρία είναι τα πιο ελπιδοφόρα (video)

Για τα εμβόλια του κορονοϊού ρωτήθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση που έκανε από κοινού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το lockdown και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι αυτά θα τελειώσουν την επιδημία. «Τρία είναι τα πιο ελπιδοφόρα», υπογράμμισε ακόμα.

«Περιμένουμε ανακοινώσεις είτε στα τέλη Νοεμβρίου είτε στις αρχές Δεκεμβρίου. Ήδη έχουν φτάσει στις μελέτες φάσης 3 και στις μελέτες της φάσης 1 και 2 έχουμε καλά αποτελέσματα σε μικρούς πληθυσμούς πολιτών», τόνισε μετά από

σχετική ερώτηση.

«Υπάρχει μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει πάνω από 200 εμβόλια, είπε ακόμα και τα εμβόλια αυτά έχουν διαφορετική κατασκευή το καθένα και θα πρέπει να δοθούν με ειδικό σχεδιασμό», επισήμανε, ενώ είπε ακόμα ότι ο υπουργός Υγείας τον τελευταίο μήνα έχει αναλωθεί σε έναν σχεδιασμό της εμβολιαστικής προσπάθειας που θα ακολουθήσει διεθνή πρότυπα.

«Ήδη, έχουν καταρτισθεί οι κατηγορίες των πολιτών που θα εμβολιαστούν πρώτοι. Συμμετέχουμε σε όλα τα φόρα και ενημερωνόμαστε ώστε η κοινή προσπάθεια να γίνει ισόνομα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», υπογράμμισε, επίσης, ο κ. Τσιόδρας.

«Θεωρώ ότι η προσπάθεια για το εμβόλιο θα περπατήσει αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε θα έχουμε τις πρώτες δόσεις στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου. Το εμβόλιο θα είναι καταλυτικό στην καταπολέμηση της πανδημίας», ανέφερε ακόμα.

AstraZeneca: Αύξηση 7% των εσόδων το γ’ τρίμηνο του 2020, στα 6,52 δισ. δολάρια

Την ίδια ώρα, καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα για την «AstraZeneca» το γ’ τρίμηνο του 2020, με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία να επαναλαμβάνει ότι αναμένει τα δεδομένα από τις δοκιμές του εμβολίου να έρθουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το «Reuters», οι πωλήσεις προϊόντων, εξαιρουμένων πληρωμών από συνεργασίες, ενισχύθηκαν κατά 7% στα 6,52 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου σε σταθερή νομισματική βάση, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της εταιρείας για έσοδα ύψους 6,50 δισ. δολαρίων.

Ανέφερε κέρδη ανά μετοχή στα 94 σεντ, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 98 σεντ. Η εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπτυξη ενός πιθανού εμβολίου για τον κορoνοϊό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποφέροντάς της δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση και υπογράφοντας πολλαπλές συμφωνίες για την παροχή περισσότερων από 3 δισ. δόσεων σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα δεδομένα του Οκτωβρίου έδειξαν ότι το εμβόλιο, που ονομάζεται AZD1222 ή ChAdOx1 nCoV-19, προκαλεί ανοσοαπόκριση τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε νεαρούς ενήλικες. Η AstraZeneca αναμένεται να δημοσιεύσει τα δεδομένα της τελικής φάσης των κλινικών δοκιμών τις επόμενες εβδομάδες.

Οι προσδοκίες είναι ότι η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει την διανομή ενός εμβολίου στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές του 2021. Την ώρα που η «AstraZeneca» συνεχίζει με το εμβόλιο, η ζήτηση για τα φάρμακά της παρέμεινε ισχυρή παρά τις διαταραχές στα συστήματα υγείας λόγω της πανδημίας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα θα αυξηθούν σε υψηλό μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο ποσοστό, ενώ θα αυξηθούν και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα