Τσέλσι Μάνινγκ: Η τρανς πληροφοριοδότης του WikiLeaks φωτογραφίζεται για τη Vogue (εικόνα)

Η transgender πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού, Τσέλσι Μάνιγκ, που εξέτισε ποινή κάθειρξης επτά ετών διότι διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα έγγραφα, γίνεται εξώφυλλο στη Vogue, στο τεύχος Σεπτεμβρίου.

Η Μάνινγκ φωτογραφήθηκε με κόκκινο ολόσωμο μαγιό, όπως αποκάλυψε η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter, γράφοντας «φαντάζομαι, κάπως έτσι θα είναι η ελευθερία».

Στη

συνέντευξη της στο περιοδικό μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στην Οκλαχόμα, τον χωρισμό των γονιών της, τη συνειδητοποίηση αλλά και τη σύγχυση σχετικά με τη σεξουαλικότητά της και τη σεξουαλική της ταυτότητα, αλλά και την απόφασή της να ενταχθεί στον στρατό το 2007.

guess this is what freedom looks like ‍♀️‍♀️⛴️️️ @voguemagazine https://t.co/g7YYNkcd9l https://t.co/nyAUje52bE pic.twitter.com/n4ixFkIdVn

Chelsea E. Manning (@xychelsea) 10 Αυγούστου 2017

Όπως τόνισε, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαρροές επισημαίνοντας: «Πιστεύω είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όταν κάποιος βλέπει πως η κυβέρνησή του κάνει κάτι λάθος, είτε αυτό είναι παράνομο είτε ανήθικο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα μέσα για να κάνεις κάτι για αυτό. Όλοι λένε ακολούθησε τους τυπικούς τρόπους, οι οποίοι όμως τελικά δεν λειτουργούν».

Μίλησε ακόμα για τα χρόνια που έμεινε στη φυλακή, για τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε ο εγκλεισμός και για τις απόπειρες αυτοκτονίας.

Η Μάνινγκ καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλακή το 2013, καθώς το 2007 φεύγοντας από το Ιράκ όπου υπηρετούσε έδωσε στο WikiLeaks έναν μεγάλο αριθμό απόρρητων εγγράφων όπως και ένα βίντεο που έδειχνε αμερικανούς στρατιώτες να σκοτώνουν δεκάδες άμαχους ιρακινούς πολίτες.

Η 29χρονη έκανε το come out ως transgender την επόμενη ημέρα από την καταδίκης της, ενώ οι δικηγόροι πέτυχαν να λαμβάνει ορμονική θεραπεία μέσα στη φυλακή. Αποφυλακίστηκε στις 17 Μαΐου με εντολή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα