Τσαβούσογλου σε ΕΕ για τη Συρία: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην κοινή μας δήλωση

Η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας βρέθηκε επί τάπητος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η αποκλιμάκωση παραμένει καθοριστική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων στο έδαφος. Ο ανθρώπινος πόνος και η απώλεια της ζωής πρέπει να σταματήσουν. Ελήφθησαν διαβεβαιώσεις ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter

o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (27/02) δεκάδες τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ από πλήγμα από το καθεστώς της Δαμασκού και του Μπασάρ Αλ Ασάντ, που υποστηρίζεται και από τις ρωσικές δυνάμεις. Ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα, η οποία τόνισε ότι θα ανοίξει τα σύνορα για τους σύρους πρόσφυγες.

Ακολούθως η ΕΕ έκρουσε «καμπανάκι» για την Ιντλίμπ, αναφέροντας: «Μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη διεθνή σύγκρουση». Ο τούρκος πρόεδρος και ο ομόλογός του στη Ρωσία, Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Ιντλίμπ.

Πηγή: Τσαβούσογλου σε ΕΕ για τη Συρία: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην κοινή μας δήλωση - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα