Τσαβούσογλου: Πιθανή συγκέντρωση του Ερντογάν στη Γερμανία

O τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε σήμερα τα αντιισλαμικά αισθήματα και την εχθρική στάση που, όπως είπε, εκδηλώνονται στη Γερμανία κατά της Τουρκίας, ενώ κάλεσε το Βερολίνο να αποφασίσει αν η Τουρκία είναι «φίλη ή όχι», απαντώντας στην απόπειρα του γερμανού ομολόγου του να εκτονώσει την κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θέλει να συνεχίσει ως φίλη με τη Γερμανία, αλλά η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει και η Τουρκία

θα προχωρήσει αναλόγως σε βήματα.

Παράλληλα, δήλωσε ότι συζήτησε με τον γερμανό ομόλογό του έναν πιθανό χώρο για να οργανωθεί συγκέντρωση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Γερμανία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη συγκέντρωση του Ερντογάν, αλλά δεν είπε σε ποια πόλη θα πραγματοποιηθεί.

Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε επίσης πως ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα επισκεφθεί «το συντομότερο δυνατόν» την Τουρκία στο πλαίσιο προσπαθειών για την επίλυση της τρέχουσας γερμανο-τουρκικής κρίσης.

«Θα συναντηθούμε και πάλι το συντομότερο δυνατόν», είπε στο περιθώριο της έκθεσης τουρισμού του Βερολίνου, «θα υποδεχθούμε τον φίλο μου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Τουρκία».

Τέλος, ο τούρκος υπουργός κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν τη «μαύρη προπαγάνδα» κατά της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα