Τσακαλώτος – Αχτσιόγλου ενημέρωσαν τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις

Συζητήθηκαν τα «ανοιχτά» θέματα της διαπραγμάτευσηςΑνάγκη προστασίας των πιο αδύναμωνΤαυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρωνΣτόχος η συμφωνία της 20ης Μαρτίου

Συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το πρωί της Τετάρτης, με τη συμμετοχή των μελών των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε

στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο όροφο της Βουλής, αφορούσε την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς.

Από αρκετούς βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

«Ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρων»

Η ενημέρωση των βουλευτών έγινε ενόψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου και της πορείας των διαπραγματεύσεων, «με στόχο να κλείσουν τα τεχνικά θέματα και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος».

Οι δύο υπουργοί επανέλαβαν ότι θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα τα μέτρα και τα αντίμετρα και ταυτόχρονα θα εφαρμοστούν. Είναι χαρακτηριστική η φράση στελέχους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μέτρα, αντίμετρα και πρωτογενή πλεονάσματα βρίσκονται σε ισορροπία και εφαρμόζονται ταυτόχρονα».

Προβληματισμός και αγωνία στο εσωτερικό

Ως προς το κλίμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυτό περιγράφεται ως κλίμα προβληματισμού και ανησυχίας να γίνει εφικτό να ισοσταθμιστεί η αναδιανομή της δημοσιονομικής πολιτικής και να υπάρξει εφαρμογή βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου.

Ταυτόχρονα, όμως, χαρακτηρίζεται θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά προχωρούν μαζί μέτρα και αντίμετρα με τους οι βουλευτές σημειώνουν την ανάγκη να στηριχθούν τα πιο αδύναμα στρώματα και ταυτόχρονα να υπάρξει και αναπτυξιακή προοπτική.

«Αγωνιζόμαστε να υπάρξει μία βιώσιμη οικονομικά και κοινωνικά συμφωνία», ανέφεραν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζαχαριάδης: Ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρων

Μετά τη σύσκεψη, ο διευθυντής της Kοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και η γραμματέας της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επανέλαβαν ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία στις 20 Μαρτίου.

Ωστόσο, σε ερώτηση για το αν αναμένεται έως την ερχόμενη Δευτέρα νομοσχέδιο ή τροπολογίες στη Βουλή, η κυρία Θεοπεφτάτου είπε ότι «δεν θα έρθει τίποτα».

Επίσης, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως θα υπάρξει η ταυτόχρονη νομοθέτηση και εφαρμογή των μέτρων και των αντίμετρων προσθέτοντας «ισχύει ότι έχει πει ο κ. Μοσκοβισί».

Όταν δε ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Ντάισεμπλουμ είπε «ισχύει ότι έχει πει ο κ. Μοσκοβισί και όχι ο κ. Ντάισεμπλουμ, που σήμερα έχει εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα