Τρίπολη: Αντίθετοι με την εγκατάσταση προσφύγων στη βιομηχανική περιοχή οι επιχειρηματίες

Οι επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ, είναι κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων στην βιομηχανική περιοχή Τρίπολης, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους χθες βράδυ σε γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχανικών Περιοχών, που εκπροσωπήθηκε από τον Ευθύμιο Χανιώτη, ενώ τοπαρόν έδωσε και ο πρόεδρος της ΒΙΠΕ Καλαμάτας και εκπρόσωποι της διοίκησης

του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του δήμου Τρίπολης και της ΕΤΒΑ.

Οι επιχειρηματίες ανέφεραν πως έχουν πληροφορηθεί για την εγκατάσταση προσφύγων σε παλαιό εργοστάσιο ξυλείας εντός της βιομηχανικής περιοχής Τρίπολης και στο σύνολό τους επεσήμαναν ότι δεν μπορούν να δεχτούν την εγκατάσταση και διαμονή προσφύγων ανάμεσα στα εργοστάσια, γιατί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, πέρα από το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι στην ΒΙΠΕ Τρίπολης δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να ζήσουν άνθρωποι και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επιχειρηματίας, δεν είναι «τσουβάλια», ούτε «λάστιχα» οι πρόσφυγες για να τους πάνε στη βιομηχανική περιοχή, ενώ άλλος πρόσθεσε πως, «η άρνησή μας δεν έχει σχέση με την κοινωνική ευαισθησία. Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι κι ως χριστιανοί είμαστε με τους συμπάσχοντες συνανθρώπους μας. Δεν είμαστε άθεοι. Εμείς την ανθρωπιά την έχουμε μέσα μας».

Επιπλέον τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχει και ποιο είναι το σχέδιο εγκατάστασης προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ανέφεραν πως παρατηρείται σύγχυση και καταγράφονται συγκρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των προσφύγων που προγραμματίζεται να έρθουν στην Αρκαδία.

Ακόμη κατά την συνέλευση σημείωσαν πως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Περιοχών, θα αντιδράσει με κάθε τρόπο στο ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων σε οποιαδήποτε βιομηχανική περιοχή της χώρας, ενώ χαρακτήρισαν «απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο» σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα, αντί να βοηθήσουν την τόνωση της επιχειρηματικότητας, αντίθετα να προσπαθούν να δημιουργήσουν οικισμούς προσφύγων μέσα σε βιομηχανικές περιοχές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πληροφορίες στην Τρίπολη που κάνουν λόγο για εγκατάσταση προσφύγων σε παλαιό εργοστάσιο ξυλείας στην βιομηχανική περιοχή που θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ πριν λίγες ημέρες επιτροπή του υπουργείου ‘Αμυνας πραγματοποίησε επίσκεψη σε δύο βιομηχανικούς χώρους εντός της ΒΙΠΕ Τρίπολης και σε έναν ακόμα πλησίον της ΒΙΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα