Τριπλή γιορτή για τη Θεσσαλονίκη σήμερα (εικόνες – video)

Ξεκίνησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό, του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της 105ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40.

Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αφίχθη σήμερα (26/10) στην συμπρωτεύουσα και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο 28/10.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Παναγίας «της Κανάλας», μετά των χαριτοβρύτων Λειψάνων

και της ιεράς Εικόνας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή των Αρχών και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, όπου πλήθος κόσμου έδωσε «το παρών».

Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή φρεγάτας, ελικοπτέρου και ομάδας υποβρύχιων καταστροφών, στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», τις οποίες διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με την ευκαιρία της παραμονής του ιστορικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παρασημοφόρησης της πολεμικής σημαίας του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στο πλοίο βρέθηκε και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 17:30, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχει, μαζί με τις μπάντες των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην καθιερωμένη μικτή επίδειξη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αύριο, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκεται, στις 12:30 μμ, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 13:30 στο Θέατρο Κήπου των Εποχών, στη Νέα Παραλία, ενώ την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στην πλατεία Ευόσμου, στις 12:00μμ, στη συνέχεια, στις 13:00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στις 14:00 μπροστά από την πλώρη του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Σε περίπτωση βροχής, ενδέχεται κάποιες από τις εκδηλώσεις της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού να ματαιωθούν.

Υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα

Σημειώνεται ότι η 26η Οκτωβρίου έχει οριστεί υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Η αργία αφορά τις επιχειρήσεις στους δήμους Αμπελοκήπων- Μενεμένης (Αμπελόκηποι και Μενεμένη), Κορδελιού – Ευόσμου (Ελευθέριο – Κορδελιό και Εύοσμος), Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα),Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ν. Ευκαρπία), Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία και Πανόραμα) και Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη και Τριανδρία).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα