Τρία χρόνια δίκης της ΧΑ – «Ο φασισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα», το μήνυμα της Μάγδας Φύσσα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη μια εκ των σημαντικότερων δικών στην ιστορία της ΕλλάδαςΗ Μάγδα Φύσσα μιλάει για τη σημασία της δίκης για τη μάχη κατά του φασισμού«Η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια, αν όντως θέλουν να στείλουν στις τρύπες τους αυτούς τους φασίστες νεοναζί».Αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα στον Κορυδαλλό

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου

Παύλου μιλάει για τη σημασία της δίκης στη μεγάλη μάχη κατά του φασισμού.

«Μπορεί ο Παύλος να γυρίσει πίσω; Να μαλακώσει η ψυχή μου; Αντιθέτως. Όχι. Δεν υπάρχει έλεος, ανέφερε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα», στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του epsilontv.

«Δυστυχώς αντέχω χωρίς τον Παύλο μου. Όμως, για ποια τιμωρία μιλάμε τώρα; Ας πούμε ότι μπαίνουν όλοι μέσα. Εκείνος (ο δράστης) ζει κανονικά. Δεν έχει σημασία αν είναι έγκλειστος. Ζει. Απολαμβάνει τα παιδιά του. Αυτοί ήρθαν μέσα στο σπίτι μας, και μας πήραν τη ζωή μας», ανέφερε στη συνέχεια.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο φανατισμένοι, γιατί μισούν τον άνθρωπο σε γενικές γραμμές. Θα τους δεις με το μίσος στα μάτια. Γι’ αυτό η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια, αν όντως θέλουν να στείλουν στις τρύπες τους αυτούς τους φασίστες νεοναζί».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε έτσι. Ο φασισμός είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στην ανθρωπότητα. Δεν έχει θέση ο φασισμός σε αυτή τη χώρα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι», είναι το μήνυμα της μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Κορυδαλλό

Τη συγκέντρωση καλούν η οικογένεια Φύσσα, αντιφασιστικές κινήσεις, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς.

Σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Εξήντα οκτώ στελέχη της Χρυσής Αυγής, βουλευτές, πυρηνάρχες, επικεφαλής ταγμάτων εφόδου, από τον φύρερ Μιχαλολιάκο μέχρι τον Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα διώκονται για τις δολοφονικές επιθέσεις που σχεδίασαν και εκτέλεσαν πειθαρχημένα χρησιμοποιώντας τα Γραφεία-ορμητήρια τους. Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης σήμανε ότι οι δολοφόνοι κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι ενώ η δίκη έχει ακόμη χρόνο μπροστά της για να ολοκληρωθεί.

Στην ίδια τη δίκη, η σθεναρή στάση των μαρτύρων, της Μάγδας Φύσσα, των συνδικαλιστών, των μεταναστών, των αγωνιστών της αριστεράς και βέβαια της πολιτικής αγωγής έχει καταγράψει πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι κατηγορίες κατά των νεοναζί όχι μόνο αποδεικνύονται με ατράνταχτα στοιχεία αλλά υπάρχουν περισσότερα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Οι μαρτυρίες και η ανάγνωση των εγγράφων, η προβολή των βίντεο, η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών τους πριν και μετά τις επιθέσεις δείχνουν ότι δρούσαν με πειθαρχία στρατού, με τον αρχηγό να δίνει εντολές και τα στελέχη να εκτελούν, με τα γραφεία τους να είναι ορμητήρια, με τις επιθέσεις τους να εκτελούνται αιφνιδιαστικά με την χρήση φονικών μέσων, όπλων, μαχαιριών, σιδερογροθιών, ροπάλων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρία, ΧΑ – Ο, Ελλάδα, Μάγδας Φύσσα,tria, cha – o, ellada, magdas fyssa