Τρεις συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών στο κέντρο της Αθήνας

Ως πιο επικίνδυνη περίπτωση χαρακτηρίζεται ο ένας από τους τρεις προσαχθέντες, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος ασπάζεται τη σαλαφιστική ιδεολογίαΣτην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Στο ένα εξ αυτών είχε εγκατασταθεί εξελιγμένη εφαρμογή κρυπτογράφησης συνομιλιών, ενώ βρέθηκε πλήθος επαφών με μία από αυτές να έχει το όνομα «τζιχάντ»

Σε τρεις συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών στο κέντρο της Αθήνας

είχαν προχωρήσει τον Αύγουστο οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μυστική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», μετά από επιχείρηση που έγινε το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 2017, σε χώρο που λειτουργούσε παλαιότερα ως άτυπο τζαμί στην πλατεία Κολιάτσου, προσήχθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Η έφοδος έγινε ύστερα από πληροφορίες που ανέφεραν ότι εκεί υπάρχουν μουσουλμάνοι που ασπάζονται ακραία κηρύγματα και έχουν δημιουργήσει «ισλαμιστική αστυνομία» (άτυπο σώμα ασφαλείας που εντοπίζει μουσουλμάνους που δεν υιοθετούν την προβλεπόμενη από το Ισλάμ συμπεριφορά).

Η «ισλαμιστική αστυνομία» θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρούνται όσοι δεν έχουν την ανάλογη αμφίεση και τον ανάλογο τρόπο ζωής (αλκοόλ, νηστεία).

Ως πιο επικίνδυνη περίπτωση, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, χαρακτηρίζεται ο ένας από τους τρεις προσαχθέντες, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος ασπάζεται τη σαλαφιστική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ πρέπει να εξαγνιστεί από τη δυτική επιρροή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Έθνους», στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Στο ένα εξ αυτών είχε εγκατασταθεί εξελιγμένη εφαρμογή κρυπτογράφησης συνομιλιών, ενώ βρέθηκε πλήθος επαφών με μία από αυτές να έχει το όνομα «τζιχάντ».

Keywords
Τυχαία Θέματα