Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία και μία αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη από τις πλημμύρες (video)

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την περιοχή της Μεσσηνίας και σοβαρά προβλήματα αφήνουν πίσω τους οι βροχοπτώσεις και οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα.

Η πρώτη νεκρή γυναίκα ηλικίας 63 ετών, εντοπίστηκε στην ημιυπόγεια κατοικία της, στον οικισμό Πήδημα Μεσσηνίας και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Νεκρή βρέθηκε μία ακόμη γυναίκα στο υπόγειο όπου διέμενε και ένας ηλικιωμένος στην περιοχή της Θουρίας το σπίτι του οποίου ωστόσο δεν είχε πλημμυρίσει.

Τουλάχιστον οκτώ χωριά στη Μεσσηνία παραμένουν αποκλεισμένα, ο κάμπος έχει πλημμυρίσει

και δεκάδες ζώα έχουν πνιγεί.

Οι έντονες καταιγίδες στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενώ ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι θα ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Την περιοχή της Μεσσηνίας επισκέπτεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης.

Ενισχύσει από την Αθήνα σπεύδουν στην Λακωνία που βρίσκεται αυτή την ώρα στο «μάτι του κυκλώνα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι «έσπασε» ένα φράγμα του Ευρώτα και η περιοχή έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Περισσότεροι κινδυνεύει το χωριό Έλος.

Νωρίτερα άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν ένα άτομο που είχε ανέβει σε δέντρο για να διασωθεί.

Επί ποδός παραμένει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Μία γυναίκα όπως ανέφερε ο σύζυγός της στις αστυνομικές δυνάμεις αγνοείται στον Δήμο Θερμαϊκού.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια υπόγεια και ισόγεια κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού.

Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ πέτρες και χώματα, συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

Αυτή την ώρα κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής- Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Την κήρυξη της περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στον Πύργο Ηλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα