Η Τουρκία βγάζει το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στις ένοπλες δυνάμεις σε όλη την επικράτεια, καθώς η Τουρκία προχώρησε σε μια ακόμη πρόκληση, κλιμακώνοντας την επιθετική της τακτική.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες από το πλοίο Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις.

Η Navtex εξεδόθη από τον σταθμό της

Αττάλεια και αφορά στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Navtex έχει ισχύ από σήμερα, 21 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Ερντογάν για τη NAVTEX ανοικτά του Καστελορίζου: Δε χρειαζόμαστε την άδεια κανενός

Λίγο αργοτερα, προκλητικός και απαξιωτικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά στην απόφαση με την υπογραφή του να κάνει έρευνες (εκδίδοντας Navtex) στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Βγάζοντας την μάσκα του αναμορφωτή, που είχε φορέσει κάνοντας απολογισμό της διακυβέρνησης των τελευταίων δυο χρόνων και φορώντας στολή στρατηγού, ο τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο «ΣΚΑΪ» είπε: «Εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα