«Τραβάει το σχοινί» ο Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας σε Κύπρο και Αιγαίο

Ανέβασε τους τόνους ξανά ο «σουλτάνος» Ερντογάν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκία, δύο ημέρες μετά το ηχηρό «χαστούκι» της Ε.Ε. στην Άγκυρα από τη ΒάρναΗ Άγκυρα «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ», τονίζεται«Η Ελλάδα δε σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας», προστίθεται

Στα άκρα οδηγούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι νέες εμπρηστικές διατυπώσεις του

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε πως η Άγκυρα «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ».

Το νέο ιμπεριαλιστικό παραλήρημα του τούρκου προέδρου έρχεται λίγες ώρες μετά το ηχηρό ευρωπαϊκό «χαστούκι» κατά τη σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας στη Βάρνα όπου για πρώτη φορά η Ευρώπη προσπάθησε να βάλει στη… θέση του του τον «σουλτάνο» Ερντογάν.

Το νέο «χτύπημα» ήρθε την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό τον Ερντογάν, που συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο συριακό μέτωπο, στα ελληνοτουρκικά αλλά και η σύνοδος στη Βάρνα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ. Σημειώνεται πως η Άγκυρα εμφανίζει τους Τουρκοκύπριους ως συνιδιοκτήτες των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Το εθνικιστικό παραλήρημα συνεχίζεται με ευθείες κατηγορίες προς την Ελλάδα η οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Πηγή: Sabah, Hurriyet

Keywords
Τυχαία Θέματα